Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski, decret legat de Moldova: Reprezentantul Ucrainei pentru problema Transnistriei, eliberat din funcție

adevarul.ro
zelenski

Iuri Klimenko și-a pierdut postul de reprezentant special al Ucrainei pentru soluționarea situației privind Transnistria, potrivit decretului președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, transmite agenţia rusă TASS, citată de Rador.

Această decizie a fost luată în legătură cu transferul său într-o altă funcție - pe postul de ambasador al Kievului la Buenos Aires.

„Se eliberează Klimenko Iuri Arkadievici din funcţia de reprezentant special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană” - se spune în textul decretului.

Se precizează că Zelenski nu a semnat un alt decret pentru înlocuirea lui Klimenko, adică deocamdată numele noului reprezentant special al Ucrainei pentru Transnistria este necunoscut.

Iuri Klimenko a ocupat acest post timp de aproape 11 luni, iar înainte de aceasta, din 2013 până în 2021, a fost reprezentant permanent al Ucrainei pe lângă Oficiul ONU și alte organizații internaționale.

Anterior, directorul celui de-al doilea Departament al țărilor CSI al Ministerului rus de Externe, Aleksei Polişciuk, a declarat că Ucraina încearcă să provoace Republica Moldova la acţiuni militare în Transnistria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.