Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski dezvăluie că artileria ucraineană este inferioară celei ruse

aljazeera.com
artilerie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a explicat sâmbătă că Ucrainei îi lipsesc armele de care are nevoie, conform AFP, scrie Agerpres.

"Nu avem arme cu rază lungă de acţiune şi Rusia le are", a spus el, menţionând inferioritatea ucraineană în domeniul artileriei drept o altă problemă pe care armata sa o are în acest război.

Ucraina, a spus Zelenski, "are artilerie cu o rază de acţiune mai mică de 20 de kilometri, iar artileria rusă are o rază de acţiune de aproximativ 40 de kilometri".

Şeful statului ucrainean a mai subliniat că Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a pune capăt dominaţiei aeriene ruse şi astfel să poată garanta securitatea mai multor zone ale ţării şi să facă posibilă avansarea din nou a soldaţilor săi.

Zelenski şi-a încheiat analiza cu o predicţie. "Vom putea să-i surprindem anul acesta cu sistemele noastre de drone, cu sistemele noastre de război radio-electronic", a spus el despre materialul de producţie proprie pe care îl dezvoltă Ucraina.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.