Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski dezvăluie ce i-a spus secretarul american al Apărării: Ce se întâmplă cu ajutorul dat Ucrainei de SUA

Getty Images
zelenski biden

Zelenski dezvăluie ce i-a spus secretarul american al Apărării: Ce se întâmplă cu ajutorul dat de SUA Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că a obţinut asigurări de la Washington că ajutorul militar pentru ţara sa va rămâne "constant şi neîntrerupt", în timp ce Kievul se aşteaptă la o nouă campanie de bombardamente ruse în această iarnă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"S-a spus clar că America va continua să ofere Ucrainei sprijinul constant şi neîntrerupt necesar pentru apărarea acesteia", a declarat Zelenski în mesajul său zilnic, după o întâlnire la Bruxelles cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

El a adăugat că a discutat despre consolidarea capacităţilor de apărare ale Ucrainei înainte de iarnă, în special în ceea ce priveşte dronele şi rachetele.

Preşedintele ucrainean a fost un invitat surpriză miercuri la sediul NATO din Bruxelles, unde a participat la o reuniune a miniştrilor Apărării din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

"Sunt recunoscător tuturor partenerilor pentru disponibilitatea lor constantă de a ajuta apărarea noastră", a continuat el, referindu-se la discuţiile privind "întărirea apărării aeriene şi a celor mai importante mijloace pe linia de front", între care artileria şi rachetele cu rază lungă de acţiune.

Armata ucraineană este angajată de patru luni într-o contraofensivă dificilă împotriva forţelor ruse în estul şi sudul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.