Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski dezvăluie cel mai 'fierbinte' punct de pe front: 'Situația e extrem de dificilă!'

president.gov.ua
Volodimir Zelenski

Soldaţii ucraineni se menţin „ferm” pe poziţii la Bahmut, oraş din estul Ucrainei, unde este „cea mai dificilă situaţie” de pe front, a afirmat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de AFP, informează Agerpres.

„Acesta este cel mai dificil punct, cel mai fierbinte în prezent”, a declarat el într-o conferinţă de presă comună la Kiev cu premierul suedez, Ulf Kristersson, care se află într-o vizită în capitala ucraineană.

'Nu este uşor pentru soldaţii noştri în est, dar nu degeaba vorbim de "fortăreaţa Bahmut". Fortăreaţa noastră este în viaţă', a spus Zelenski, aducând un omagiu militarilor ucraineni care 'se menţin ferm' pe poziţii.

Volodimir Zelenski a menţionat ca punct fierbinte şi Vugledar, situat la sud de Bahmut, în aceeaşi regiune Doneţk, unde forţele ruse sunt în ofensivă.

Preşedintele ucrainean evocase marţi seara o situaţie 'extrem de dificilă' la Bahmut, unde de mai multe luni se dau cele mai multe lupte şi unde trupele ruse au câştigat teren în ultimele săptămâni.

Susținere din partea Suediei

La rândul său, premierul suedez a afirmat că Stockholmul va continua 'să susţină cât mai mult posibil' Ucraina. Într-un moment când Kievul cere cu insistenţă avioane de luptă, Kristersson a afirmat că 'nimic nu este exclus', subliniind în acelaşi timp că astfel de livrări nu pot fi realizate decât în cadrul unei 'coaliţii internaţionale'.

Luptele au crescut în intensitate în ultimele zile şi în Lugansk, regiune vecină Doneţkului.

Situație gravă la Kreminna şi Bilogorivka

Guvernatorul ucrainean din Lugansk, Serghei Gaidai, a semnalat miercuri o 'agravare' a situaţiei, în special în jurul localităţilor Kreminna şi Bilogorivka, unde militari ruşi atacă în 'valuri' cu sprijinul aviaţiei.

La Pokrovsk, un oraş mai îndepărtat de linia frontului, atacurile ruseşti au lovit în cursul dimineţii un imobil de locuit, provocând moartea cel puţin a unei persoane şi 12 răniţi, potrivit Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă.

"Cel puţin alte două persoane se află în continuare sub dărâmături", a precizat serviciul într-un mesaj pe Telegram

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.