Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski dezvăluie ucrainenilor cererile sale adresate la Summitul celor Trei Mări de la București

news.ro
zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a spus ucrainenilor în discursul video de miercuri seara că a fost zi dificilă, din cauza atacului rusesc de la Kostiantinivka, în care au căzut victime zeci de civili, dar totodată a fost şi o zi plină de evenimente în plan diplomatic, menţionând între altele summitul celor Trei Mări găzduit de România, despre care a spus că reuneşte „o regiune mare, care este una dintre sursele puterii europene”, scrie news.ro.

Zelenski a transmis condoleanţe familiilor celor care au murit în atacul din piaţa centrală de la Kostiantinivka şi a spus că este recunoscător tuturor celor din lume care au condamnat „această din urmă manifestare a răului rusesc” şi care sprijină Ucraina şi poporul ucrainean.

„Este foarte important că răspunsul la teroarea rusă a fost exclusiv o solidaritate şi mai mare a lumii. Fiecare manifestare a unei astfel de solidarităţi ajută cu adevărat la salvarea de vieţi”, a menţionat Zelenski.

„Astăzi, m-am adresat liderilor care participă la Summitul celor Trei Mări, o regiune mare care este una dintre sursele puterii europene. Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Adriatică sunt toate ţări din partea noastră de Europă. Reuniunea la nivel înalt a avut loc în România, iar eu am făcut apel la toţi partenerii şi vecinii noştri să continue să protejeze unitatea Europei”, a spus liderul ucrainean.

El a vorbit apoi despre evenimentele internaţionale importante găzduite de Kiev şi a menţionat vizita prim-ministrului danez Mette Frederiksen şi a secretarului de stat american Antony Blinken.

De asemenea, la Kiev s-a desfăşurat un summit al soţiilor şi soţilor de preşedinţi din ţările partenere, tema fiind un subiect „extrem de important şi sensibil, şi anume, cum trecem prin acest război, cum supravieţuiesc inimile şi sufletele noastre războiului. Cum să depăşim durerea războiului. Sănătatea mintală, rezilienţa mentală a oamenilor este ceva la care trebuie să se lucreze, la fel ca la orice altă manifestare a rezilienţei noastre”, a spus Zelenski.

El a mai anunţat că a semnat miercuri noi acorduri de apărare, precum şi politice şi umanitare, dar nu a dat detalii.

„De asemenea, pregătim o nouă comunicare internaţională pentru ca această săptămână să fie şi mai activă în ceea ce priveşte activitatea noastră de politică externă. Vrem ca soldaţii şi poporul nostru să se simtă mai puternici”, a spus Zelenski. „Le mulţumesc tuturor celor care ne ajută şi ne vor ajuta! Le mulţumesc tuturor celor a căror forţă este ucraineană!”, a încheiat preşedintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.