Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski evită să stea față în față cu Putin! Cum a răspuns Ucraina invitaței la summitul G20

Telegram
Volodimir Zelenski

Ucraina a legat participarea la summitul din Indonezia al G20, care va avea loc în noiembrie, de situaţia militară la momentul respectiv şi de eventuala prezenţă a Rusiei, informează dpa, conform AGERPRES.

"Participarea noastră depinde de Federaţia Rusă, dacă va fi acolo", a declarat duminică la Kiev preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski agenţiei Interfax Ucraina, preluată de dpa.

Preşedintele indonezian Joko Widodo, care va fi gazda evenimentului, l-a invitat pe Zelenski cu ocazia vizitei la Kiev de săptămâna trecută, într-o încercare de mediere cu Moscova.

"I-am spus preşedintelui Indoneziei că suntem recunoscători pentru invitaţie, dar avem o problemă de securitate", a spus Zelenski, adăugând că se îndoieşte de participarea multor ţări la summit, în caz că Rusia intenţionează să fie prezentă.

Preşedintele ucrainean a mai arătat că, dacă forţele ruse continuă să comită împotriva civililor din ţara sa atrocităţi cum au fost execuţiile de la Bucea, de lângă Kiev, Rusia va trebui să se confrunte cu o "izolare completă".

Una din priorităţile summitului din insula indoneziană Bali urmează să fie problema securităţii alimentare mondiale.

Preşedintele rus Vladimir Putin a indicat deja că intenţionează să participe la reuniunea G20, grup din care fac parte statele cu cele mai mari economii din lume. Nu este însă clar dacă el are în vedere să intervină prin videoconferinţă sau să se prezinte personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.