Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski face apel la Germania să salveze Kievul: 'Sunt sigur că pacea este posibilă. Dar trebuie să acționați pentru a ajunge la ea'

DPA
Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel către Germania pentru a salva capitala Kiev, într-un discurs televizat adresat națiunii luni.

Kievul, obișnuit să fie numit „noul Berlin”, este similar în spiritul său de „deschidere, emoție, libertate în piețe, sinceritate a oamenilor, cluburilor și petrecerilor”, a spus Zelensky. „Acum Kievul este închis. Este tăcut în așteptarea unei noi sirene de raid aerian care va forța oamenii să intre în adăposturi.”

Zelensky a redat un clip de 20 de secunde al unei sirene de raid aerian, numind-o un sunet pe care ucrainenii îl aud „de ore, zile și săptămâni”.

„Sunetul sirenei este ceva cu care ucrainenii trăiesc, lucrează și încearcă să doarmă. Ei își tratează rănile, dau naștere copiilor și mor", a adăugat el.

Atât Europa, cât și germanii „au puterea” de a face presiuni asupra Rusiei, a spus Zelensky, spunând că „fără comerțul vostru, companiile și băncile voastre, Rusia nu va avea bani pentru a finanța acest război”.

El a reiterat apelurile din partea Ucrainei de a închide porturile europene pentru Rusia, de a renunța la sursele de energie ruse și de a întrerupe furnizarea de mărfuri către Rusia.

„Sunt sigur că pacea este posibilă. Dar trebuie să acționați pentru a ajunge la ea. Fiecare dintre voi în Germania, în Europa. Pentru ca Kievul să poată fi numit din nou un nou Berlin, astfel încât străzile și piețele noastre să fie la fel de sigure ca ale voastre, ", a spus Zelensky.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.