DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Zelenski face o promisiune Kremlinului: 'Rusia se va confrunta doar cu înfrângerea' - VIDEO

impact.ro
zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un discurs, că Ucraina va pune capăt “despotismului Moscovei” şi că Rusia se va confrunta doar cu înfrângerea, informează news.ro.

El a menţionat atacul de duminică asupra Ucrainei, cu zeci de drone. Ucrainenii le-au doborât aproape pe toate, a adăugat Zelenski.

“Astăzi (n.r. – duminică), ţara noastră a trecut printr-unul dintre cele mai dure atacuri ruseşti cu drone Shahed – 54 de drone în acelaşi timp. Aproape toate au fost doborâte... Aproape! Din nefericire, au existat câteva atacuri în regiunea Zhytomyr. Vom face totul pentru a ajuta la refacerea a ceea ce a fost distrus. Dar totuşi, cea mai mare parte a distrugerii a fost evitată şi majoritatea vieţilor care ar fi putut fi luate de aceşte Shahed au fost salvate. Sunt recunoscător fiecărei persoane care au făcut acest lucru posibil! În oraşul Kiev şi în regiune, 36 de drone au fost doborâte. Astfel sărbătoreşte Rusia ziua bătrânului nostru Kiev...”, a spus Zelenski.

“De-a lungul istoriei sale, Kievul a văzut diverse ticăloşii din partea invadatorilor. Le-a supravieţuit tuturor şi va supravieţui rusciştilor. Niciunul dintre ei nu va fi aici! Kievul şi toate oraşele noastre, întreaga noastră Ucraina, vor pune capăt istoriei despotismului Moscovei, care a adus înrobirea multor popoare diferite de foarte mult timp. Nici Shahed-urile şi nici alte mijloace de teroare pe care le caută în mod umilitor în întreaga lume nu vor salva. Pentru că puterea este în oameni, este în oraşe, este în viaţă, iar când viaţa, oamenii şi cele mai importante oraşe pentru cultură sunt dispreţuite, Rusia se va confrunta doar cu înfrângerea. Şi nici sute de Shahed nu o vor salva de asta. Nu vor face decât să mărească dizgraţia Rusiei”, a adăugat el.

Zelenski a felicitat Kievul şi Oleksandriya, Severodoneţk, Kalush, Kryvyi Rih... “Oraşe cu destine diferite, dar cu respectul nostru egal. Ucraina noastră. Credinţa noastră că vom trece de această etapă extrem de grea a istoriei... O vom face şi toate oraşele noastre vor fi libere, iar poporul nostru va fi protejat de orice rău care ne-ar putea ameninţa ţara. Faptul că este liberă capitala noastră, faptul că oraşele noastre se apără cu demnitate, faptul că vom elibera fiecare oraş ocupat în prezent - toate acestea sunt meritul multor oameni. Toţi cei care luptă şi muncesc pentru Ucraina. Acesta este meritul naţiunii noastre puternice care ştie să facă lucruri istorice. Când este unită. Când îşi dă seama de puterea sa. Când nu-i iartă nimic duşmanului. Şi când inspiră întreaga lume”, a mai afirmat liderul ucrainean.

“Mergem înainte până ne eliberăm tot pământul nostru ucrainean... Apărăm fiecare oraş... Avem grijă unii de alţii şi ne amintim de toţi oamenii noştri pe care trebuie să-i aducem acasă din captivitatea rusă în oraşele şi satele lor”, a declarat Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.