Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski face presiuni asupra sponsorilor Comitetului Internațional Olimpic să blocheze accesul sportivilor ruși și belaruși

Le Monde
zelenski scrie

Ucraina a trimis scrisori companiilor care susțin Comitetul Olimpic Internațional (CIO), îndemnându-le să țină sportivii ruși departe de Jocurile Olimpice de la Paris, a declarat duminică președintele Volodimir Zelenski.

Liderul ucrainean conduce o campanie pentru ca sportivilor ruși și belaruși să nu li se permită să participe la competiții sub un steag neutru. Zelenski a spus că prezența lor ar normaliza invazia Rusiei în țara sa și ar face ca "teroarea" să devină acceptabilă, relatează Reuters preluat de Rador.

Scrisori către sponsori

"Ucraina a trimis scrisori adecvate companiilor care oferă cel mai mare sprijin Comitetului Olimpic Internațional", a declarat Zelenski în discursul său video de duminică seara. "Acestea sunt mari companii internaționale care au în mod clar un interes să se asigure că reputația și sprijinul lor nu sunt folosite pentru propagandă de război".

CIO a anunțat la sfârșitul lunii ianuarie că Consiliul Olimpic al Asiei le-a acordat sportivilor ruși și belaruși șansa de a concura în Asia, anunț ce a atras proteste din partea Kievului. care a cerut interzicerea sportivilor ruși din cauza invaziei Rusiei.

Comisia a transmis ulterior că susține sancțiunile impuse Rusiei, care a invadat Ucraina cu aproape un an în urmă, și Belarusului, care prin autoritățile sale a sprijinit invazia rușilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.