Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski i-a dezvăluit lui Macron detalii despre situația actuală de pe câmpul de luptă / Ce garanţii de securitate va oferi Franţa

Profimedia
zelenski macron

Volodimir Zelenski, a anunţat sâmbătă, în discursul său video nocturn, că a vorbit la telefon cu Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, despre situaţia de pe câmpul de luptă şi despre nevoile de apărare ale Ucrainei, dar şi despre garanţiile de securitate pe care le va oferi Franţa. Acestea vor fi „un semnal că Europa ştie cum să adauge securitate”, după cum a subliniat liderul de la Kiev, în condiţiile în care ajutorul militar american este sub semnul întrebării, scrie news.ro.

„Am vorbit cu preşedintele Franţei. A fost o discuţie foarte productivă, foarte necesară. Avem nevoie de ei chiar acum. Acesta este conţinutul discuţiilor, care ne întăreşte cu siguranţă - pe noi toţi în Europa”, a punctat Zelenski.

El a spus că l-a informat pe preşedintele Franţei despre situaţia de pe câmpul de luptă, despre ameninţări şi despre nevoile armatei ucrainene. „Am discutat în detaliu despre ceea ce îi va întări pe soldaţii noştri: războiul electronic şi apărarea aeriană, artileria. I-am mulţumit pentru eficienţa sistemelor franceze Caesar. Am discutat despre deficitul existent de proiectile de artilerie şi despre cum îl putem suplini”, a detaliat Zelenski.

El a lăudat „poziţia de lider” a Franţei în Coaliţia pentru artilerie, care a fost creată în cadrul Grupului de contact pentru Ucraina, aşa-numitul format Ramstein.

„De asemenea, am discutat în detaliu despre acordul de securitate dintre ţările noastre - garanţiile de securitate. Suntem deja în curs de finalizare a acordului. Echipele lucrează în mod activ şi putem ajunge la un nivel foarte ambiţios, care va trimite semnalul corect întregii comunităţi globale, un semnal că Europa ştie cum să protejeze vieţi, cum să adauge securitate pentru generaţii întregi”, a spus Zeleneski mulţumindu-i preşedintelui francez.

Franţa va oferi tot sprijinul necesar

Palatul Elysee a confirmat convorbirea telefonică, scrie Le Monde. Emmanuel Macron „a reiterat determinarea Franţei de a oferi tot sprijinul necesar, pe termen lung (...), pentru a învinge războiul de agresiune al Rusiei", a transmis Preşedinţia franceză.

În ultimele săptămâni, sprijinul Franţei pentru Kiev a dus la o escaladare a tensiunilor cu Moscova, care a condamnat "frenezia militaristă" a Franţei după ce a promis noi livrări de arme către Ucraina.

Ambasadorul rus la Paris, Aleksei Mecikov, a fost convocat luni la Ministerul de Externe, după ce doi lucrători umanitari francezi au fost ucişi în urma unor lovituri ruseşti în Ucraina în săptămâna precedentă. Parisul susţine, de asemenea, că este ţinta unei "dezinformări reînnoite ce vizează Franţa" şi care este alimentată de Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.