Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski i-ar fi 'păcălit' pe americani într-un moment crucial (The Washington Post)

activenews.ro
zelenski

Zelenski i-ar fi „păcălit” pe americani într-un moment crucial:  (The Washington Post)

Estimările privind presupusele pierderi ale Forțelor Armate ale Ucrainei, exprimate în luna februarie de către președintele țării Volodimir Zelenski, ar fi putut fi diminuate în mod semnificativ, informează publicaţia "The Washington Post", citând un legiuitor ucrainean nemenţionat, informează Rador Radio România.

Publicația citată subliniază că, după alocarea de fonduri suplimentare pentru a oferi asistenţă militară Ucrainei, administrația americană intenționează să-și mute atenția către alte probleme, inclusiv "încercările (Kievului) de a mobiliza şi mai mulți militari". Potrivit afirmaţiilor unui oficial american nemenţionat, SUA "înțelege caracterul delicat" al discuţiilor referitoare la "lipsa de luptători", dar Kievul "trebuie să găsească o modalitate de a mobiliza şi mai multe forțe și de a inspira ucrainenii să meargă în prima linie".

După cum a declarat un legiuitor ucrainean nemenţionat, citat de "The Washington Post", Zelenski "ar fi diminuat semnificativ" pierderile reale ale trupelor ucrainene, citând cifra de 31.000 de militari uciși. În opinia sa, conducerea ucraineană ascunde date despre pierderi, temându-se că acest lucru va avea consecințe negative asupra eforturilor de completare a personalului și de mobilizare, care "şi aşa se desfăşoară cu greu".

Context

Amintim că, pe 25 februarie, Zelenski a spus că, din februarie 2022, Forțele Armate Ucrainene au pierdut 31.000 de militari uciși. Preşedintele ucrainean a adăugat că nu poate spune exact numărul răniților sau al dispăruților.

Pe 23 aprilie, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat, însă, că pierderile totale ale Forţelor Armate ale Ucrainei începând cu 24 februarie 2022 se ridică la aproape jumătate de milion de militari.

Mobilizarea în Ucraina

În Ucraina mobilizarea generală a fost anunțată din februarie 2022, însă autoritățile se confruntă cu probleme serioase în recrutarea militarilor. Volodimir Zelenski a declarat, la sfârșitul anului trecut, că a primit o cerere din partea forţelor armate de a recruta încă circa 500.000 de oameni. În acest context, Guvernul a accelerat elaborarea unui proiect de lege privind reguli de mobilizare mai stricte. La 11 aprilie, Rada Supremă a adoptat legea care înăsprește regulile de mobilizare. În special, aceasta presupune că fără actualizarea documentelor de încorporare militară, bărbații cu vârsta de recrutare nu vor mai putea primi servicii la consulatele țării din străinătate, inclusiv obținerea unui pașaport străin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.