Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski îl acuză pe Putin că încearcă 'să dea vina' pe Ucraina pentru atacul terorist de la Moscova

stiri.md
zelenski putin

Zelenski îl acuză pe Putin că încearcă 'să dea vina' pe Ucraina pentru atacul terorist de la Moscova

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a acuzat sâmbătă pe omologul său rus Vladimir Putin că încearcă "să dea vina" pe Ucraina după atacul sângeros lansat vineri seara asupra unei săli de concert de la periferia Moscovei, atac care a fost revendicat de organizaţia jihadistă Stat Islamic, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Ceea ce s-a întâmplat ieri la Moscova este evident: Putin şi ceilalţi ticăloşi încearcă doar să dea vina pe altcineva", a spus Zelenski în mesajul său zilnic, după ce oficiali ruşi au avansat ipoteza unei piste ucrainene.

Vladimir Putin a dat asigurări sâmbătă că "toţi cei patru autori" ai atacului au fost arestaţi

Vladimir Putin a dat asigurări sâmbătă că "toţi cei patru autori" ai atacului în care au fost ucise vineri cel puţin 143 persoane, potrivit unui nou bilanţ, au fost arestaţi în timp ce "se îndreptau spre Ucraina", notează AFP.

"Se îndreptau spre Ucraina unde, conform datelor preliminare (ale anchetatorilor), le fusese pregătită o 'fereastră' pentru a trece graniţa", a afirmat Putin, dând asigurări că "cei care se află în spatele acestor terorişti vor fi pedepsiţi" şi că "nu vor avea un destin de invidiat".

Autorităţile ruse au identificat până acum 29 de persoane din cele 133 ucise în atac

Autorităţile ruse au identificat până acum 29 de persoane din cele 133 ucise în atacul lansat vineri seara asupra unei săli de concerte, la periferia Moscovei, de către bărbaţi înarmaţi, a anunţat sâmbătă Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, relatează AFP.

Ministerul a publicat o listă în care apar momentan doar 29 de nume, ilustrând dificultatea de identificare a victimelor, în timp ce salvatorii acţionează în continuare la Crocus City Hall în urma incendiului provocat de atacatori.

Organizaţia jihadistă Stat Islamic a publicat sâmbătă o fotografie în care susţine că sunt cei patru atacatori care au ucis cel puţin 143 de persoane într-o sală de concerte de la periferia Moscovei, a anunţat pe Telegarm agenţia de presă a organizaţiei jihadiste, Amaq, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.