Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski îl contrazice pe Serghei Șoigu și îl provoacă pe Vladimir Putin: imposibil de spus că Lisiciansk se află sub control rus

zelenski front

Este "imposibil de spus că Lisiciansk se află sub control rus", a afirmat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, dând asigurări că luptele continuă la periferia acestui oraş a cărui cucerire a fost revendicată mai devreme în cursul aceleiaşi zile de Moscova, informează AFP.

Citește și: Răsturnare de situație: Serghei Șoigu l-a informat pe 'comandatul suprem' Putin că au cucerit un oraș în Ucraina, dar ucrainenii neagă

"Sunt lupte în suburbiile" acestui oraş, aflat sub presiunea trupelor ruse de mai multe săptămâni, a adăugat Zelenski în timpul unei conferinţe de presă la Kiev, susţinută alături de premierul australian Anthony Albanese, informează Agerpres. 

Cucerirea oraşului Lisiciansk, în estul Ucrainei, i-ar permite Moscovei să controleze întreaga regiune Lugansk şi trupelor ruse să ameninţe Sloviansk şi Kramatorsk, alte două oraşe importante din regiunea industrială Donbas aflate sub control ucrainean.

"Există riscuri ca regiunea Lugansk să fie complet ocupată. Există riscuri şi noi înţelegem aceasta", a mai spus Zelenski, apreciind că Lisiciank reprezintă "situaţia cea mai dificilă şi mai periculoasă" pentru Ucraina. "Nu avem avantaj acolo, este adevărat. Acesta este punctul nostru slab, însă în alte locuri noi avansăm", a afirmat el.

Duminică, ministrul apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu, a afirmat că forţele ruse controlează deja întreaga regiune Lugansk după ce au cucerit Lisiciansk, aflat de săptămâni de zile în centrul unor lupte intense.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.