Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski, întâlnire cu Justin Trudeau, în marja summitului G7 de la Hiroshima: 'Ucraina are nevoie de mai multă asistență'

wall-street.ro
zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit cu premierul canadian, Justin Trudeau, în marja summitului G7 de la Hiroshima. Potrivit unui comunicat remis duminică dimineaţă, cei doi lideri au discutat despre asistența militară acordată Ucrainei, precum şi despre subiecte de actualitate aflate pe agenda bilaterală, acordând o atenție deosebită cooperării în domeniul securității și apărării.

Zelenski i-a transmis lui Trudeau că apreciază faptul că ţara sa este unul dintre lideri în ceea ce priveşte susţinerea Ucrainei în contracararea agresiunii ruse.

"Dar acum este un moment critic pentru noi și pentru întreaga lume, iar Ucraina are nevoie de mai multă asistență" - a subliniat şeful statului ucrainean, conform Rador.

Totodată, Volodimir Zelenski l-a informat pe Justin Trudeau despre situația de pe front și și-a împărtășit evaluările cu privire la posibila evoluție a acesteia.

Cei doi lideri au mai discutat despre antrenarea ofițerilor ucraineni ca parte a misiunii de pregătire UNIFIER din Canada.

În plus, președintele Zelenski a remarcat importanța implementării tuturor punctelor formulei de pace propuse de partea ucraineană.

Preşedintele a abordat şi chestiunea integrării euroatlantice a Ucrainei, subliniind că, la summitul NATO de la Vilnius, din luna iulie a acestui an, ar trebui luate decizii concrete cu privire la apartenența statului ucrainean la Alianță și ar trebui date semnale clare că ţara va deveni membră NATO.

Amintim că, în perioada 19-21 mai, Hiroshima găzduieşte cel de-al 49-lea summit al liderilor G7. La eveniment participă și președintele Volodimir Zelenski. În marja summitului, liderul ucrainean a avut o serie de întâlniri cu lideri străini, printre care premierul britanic, Rishi Sunak, premierul Indiei, Narendra Modi, premierul italian, Giorgia Meloni, şi cancelarul german, Olaf Scholz. În cursul zilei de duminică, Zelenski urmează să aibă o întâlnire cu omologul său american, Joe Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.