Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski, întâlnire cu soldaţii ucraineni, în apropierea frontului de est

time.com
zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a vizitat marți pe soldaţii din apropierea frontului, în estul Ucrainei și a mulțumit tuturor celor implicați în efortul de război, pentru a marca astfel Ziua Forțelor Armate ale țării, informează Rador.

Adresându-se, mai târziu, militarilor la palatul prezidențial din Kiev, Zelenski a spus că și-a petrecut ziua cu trupele din Donbas, teatrul celor mai grele bătălii, și în regiunea Harkov, unde ucrainenii au preluat părţi din teritoriul ocupat de la forțele ruseşti care au invadat cu mai bine de nouă luni în urmă. "Mii de ucraineni și-au dat viața pentru ca să vină ziua în care nici un soldat ocupant nu va rămâne pe pământul nostru și când toți oamenii noștri vor fi liberi", a declarat Volodimir Zelenski. El a mulțumit totodată personalului medical și părinților militarilor și a întâmpinat 60 de prizonieri de război reveniți acasă în urma unui schimb cu Rusia.

În timpul vizitei sale în apropierea frontului, una dintre cele câteva pe care le-a făcut în ultimele luni, Zelenski a decorat mai mulţi militari. "Vă mulțumim pentru această rezistență și putere. Sunteți un avanpost al independenței noastre", a scris el într-o postare pe Telegram. "Cred că data viitoare ne vom întâlni în Donețk și Luhansk", a spus el, referindu-se la capitalele regionale din estul Ucrainei ocupate de separatişti susținuți de Moscova în 2014. "Sunt sigur că și în Crimeea", a spus el, menționând peninsula ocupată de forțele pro-Moscova în 2014.

Preşedintele Zelenski nu a indicat exact unde s-a întâlnit cu militarii. Oficialii ucraineni declară că luptele s-au dezlănțuit în jurul oraşului Bahmut, pe care trupele ruseşti încearcă să îl ocupe pentru a-şi consolida poziţiile în Donbas, în urma eșecurilor suferite pe câmpul de luptă în alte regiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.