Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski, întâlnire de gradul zero: a anunțat următoarea destinație

captura youtube
zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va fi primit duminică la Berlin, au declarat sâmbătă surse guvernamentale germane pentru Reuters, în timp ce liderul încearcă să consolideze sprijinul principalilor aliați împotriva invaziei Rusiei.

Zelenski este sâmbătă în Italia, unde s-a întâlnit cu oficiali italieni și cu Papa Francisc, conform Mediafax.

Liderul ucrainean a vizitat ultima dată Germania pentru Consiliul de Securitate de la Munchen în februarie anul trecut, chiar înainte de izbucnirea războiului.

Germania, care este cea mai mare economie a Europei, s-a confruntat cu critici la începutul războiului pentru ceea ce unii au numit un răspuns ezitant, dar a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de asistență financiară și militară pentru Ucraina, înaintea altor puteri europene precum Franța.

Germania a anunțat sâmbătă un ajutor militar de 2,7 miliarde de euro pentru Ucraina, cel mai mare pachet de acest tip de până acum de la invazia rusă, și a promis sprijin suplimentar pentru Kiev atât timp cât va fi necesar.

De asemenea, țara a primit aproximativ un milion de refugiați ucraineni.

Zelenski va dori probabil să afle direct de la cancelarul Olaf Scholz cum vede el sfârșitul războiului, a declarat Christian Moelling, director adjunct la Consiliul German pentru Relații Externe.

„Vrea Germania o victorie ucraineană sau este suficient ca războiul să se încheie?”, a spus el. „Va fi important pentru Zelenski să audă direct de la cancelar cum gândește acesta”.

Ucraina este, de asemenea, probabil conștientă de necesitatea de a consolida sprijinul aliaților care o susțin financiar, în timp ce aceștia se confruntă cu o criză a costului vieții acasă, a spus Moelling.

„Ucraina are nevoie de asistență financiară pentru a-și plăti datoria, astfel încât să nu dea faliment, iar Germania joacă un rol important în acest sens”, a spus el. „Iar Ucraina vede că în Germania alte subiecte încep să treacă în prim-plan”.

Un sondaj Ipsos din ianuarie a arătat că ponderea germanilor care consideră că țara nu își poate permite să acorde sprijin financiar Ucrainei din cauza crizei economice actuale a crescut cu 9 puncte procentuale, ajungând la 56%.

Acel sondaj a arătat, de asemenea, o scădere a sprijinului german pentru acceptarea de noi refugiați din Ucraina și pentru acordarea de asistență militară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.