Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski acuză Israelul: Sunt șocat să văd că ei nu ne-au dat nimic! Zero! Dar am informații că ei exportă armament în alte țări (Video)

Time
Volodimir Zelenski Time

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că este șocat de lipsa ajutorului din partea Israelului pentru Ucraina de la începutul invaziei ruse la scară largă. "Sunt șocat. Nu înțeleg. Israelul nu ne-a dat nimic, nimic, zero... Eu înțeleg că ei (israelienii, n.r.) trebuie să își apere propriul pământ, dar am primit informații că Israelul își exportă armele în alte țări" - a subliniat șeful statului, într-un interviu pentru cotidianul "Ouest-France", relatează Rador.

Zelenski a adăugat că au existat discuții cu conducerea Israelului, însă acest lucru nu a ajutat Ucraina. "De ce nu ne-ar da apărare antiaeriană?" - a remarcat preşedintele Ucrainei. Zelenski a subliniat că nu dă vina pe liderii țării, ci pur și simplu face o constatare.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat cu Israelul. Sincer, sincer, sunt în stare de şoc pentru că nu înţeleg de ce nu ne-a putut oferi apărare antiaeriană", a spus el.

Israelul, care a condamnat invazia rusă în Ucraina, este atent să nu tensioneze relaţiile cu Moscova, un pion de putere în Siria vecină, unde forţele israeliene atacă frecvent miliţiile pro-iraniene.

"Înţeleg - au o situaţie dificilă în ceea ce priveşte situaţia cu Siria şi Rusia", a spus preşedintele Zelenski. "Exprim fapte. Conversaţiile mele cu conducerea israeliană nu au ajutat cu nimic Ucraina", a precizat liderul de la Kiev.

În interviul pentru "Ouest-France", președintele Zelenski a vorbit și despre influența Rusiei asupra Israelului. "Se poate observa influența Rusiei asupra Israelului. Eu văd Israelul ca un stat independent" - a adăugat liderul ucrainean. Totodată, Zelenski şi-a exprimat convingerea că societatea civilă din Israel susține Ucraina.

Volodimir Zelenski a cerut sprijin la scurt timp după începerea războiului, în luna februarie. El a menţionat sistemul Domul de Fier (Iron Dome) al Israelului, folosit deseori pentru a intercepta rachetele trase de către militanţii palestinieni din Fâşia Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.