Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski le mai dă o scatoalcă zdravănă aliaților: Asistența militară ne-a dezamăgit

ABC News
zelenski congresul sua

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că, de când Rusia a început războiul, au existat momente în care unele ţări i-au dezamăgit pe ucraineni în ceea ce priveşte furnizarea de asistență militară. În timpul unui interviu acordat presei finlandeze, suedeze, daneze și norvegiene, Zelenski a explicat că au fost momente în care Ucraina a contat pe ajutor, însă nu l-a primit.

Zelenksi spune că nu s-a putut baza pe aliați

"Într-un război, este foarte important să faci totul la timp şi să te bazezi pe cei care ți-au promis ceva sau și-au dat cuvântul. În acest război, au existat momente în care am fost dezamăgiți. Vreau să mulțumesc pentru faptul că acest lucru nu s-a întâmplat în cazul țărilor dumneavoastră (Zelenski a vorbit cu jurnaliști finlandezi, suedezi, danezi și norvegieni - n.r)" - a remarcat președintele. Zelenski nu a indicat despre ce țări și asistență este vorba. "Este important.

Când cineva te dezamăgește, acest lucru afectează acea povară (a asistenței militare necesare - n.r). Pentru că promiți unei țări care, la rândul său, luptă pentru valori comune. Iar țările înțeleg - ceea ce ai spus este foarte important pentru ţară. Dar aceasta este o poveste complexă, niciunul dintre cei prezenți aici sau altundeva nu poate asigura pe deplin Ucraina, acest lucru este de înțeles, pentru că este un război modern, de o amploare cum nu a mai fost. Am în vedere partea hibriă, și anume, amploarea utilizării mai multor tehnologii. Acesta este un puzzle, pe care Ucraina nu trebuie doar să-l rezolve, ci și să-l câștige. Prin urmare, dacă nu câștigăm, lumea civilizată pierde" - a declarat Volodimir Zelenski.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.