Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski, mesajul de noapte | Bilanțul rachetelor doborâte / Ce așteaptă de la parteneri

euractiv.com
zelenski

Președintele Volodimir Zelenski, a declarat că mai mult de jumătate dintre rachetele și dronele pe care Rusia le-a lansat marți asupra Ucrainei au fost doborâte, informează RADOR.

În discursul său video de noapte, Zelenski a precizat că 20 din cele 28 de rachete care au fost trase marți dimineața au fost doborâte. El a adus un omagiu unui soldat, Dmtro Şumski, pentru că a doborât, luni, două rachete de croazieră rusești folosind o rachetă antiaeriană de umăr. "Dacă nu ar fi fost atacurile de astăzi, am fi restabilit deja alimentarea cu energie electrică, apă și comunicațiile, pe care teroriștii le-au avariat ieri. Iar astăzi Rusia va mai realiza un singur lucru: să mai amâne puţin restabilirea acestora", a spus Zelenski.

Liderul de la Kiev a adăugat că alimentarea cu energie și comunicațiile au fost restabilite în majoritatea orașelor și satelor afectate. "În unele orașe și raioane, lucrările sunt încă în desfășurare", a spus preşedintele ucrainean, menționând că au existat unele restricții la alimentarea cu energie, în unele zone, pentru a menține stabilitatea sistemului de electricitate.

Zelenski a spus că reprezentanţi ai Ucrainei se vor întâlni, miercuri, cu parteneri ai ţării, în Germania, pentru a răspunde nevoilor militare ale Ucrainei. "Mă aştept ca partenerii noştri să facă progrese în problema apărării antiaeriene şi antirachetă, acorduri privind o nouă aprovizionare cu alte arme şi muniţii de care avem nevoie", a subliniat liderul ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.