Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski mulțumește aliaților pentru sprijin și transmite un mesaj clar: Ucraina va câștiga! - Video

news.ro
zelenski

Volodimir Zelenski, i-a transmis mulţumiri secretarului Apărării al SUA, Lloyd Austin, pentru declaraţiile sale ”foarte clare, fără ambiguitate şi puternice”. ”A învinge agresiunea rusească şi a pedepsi Rusia pentru teroare este o misiune istorică pentru generaţia actuală de lideri mondiali. Şi lumea îşi va îndeplini această misiune. Ucraina va câştiga!”, a subliniat Zelenski, potrivit news.ro.

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis marţi seară, că a avut discuţii cu membrii Cabinetului despre protecţia porturilor şi continuarea exporturilor de alimente pe cale maritimă.

”Anul trecut, graţie Iniţiativei Cerealelor prin Marea Neagră, am reuşit să prevenim o criză a preţurilor pe piaţa mondială a alimentelor. O creştere a preţurilor ar fi fost inevitabil urmată de crize politice şi ale migranţilor, în special în ţările africane şi asiatice. Evident, conducerea Rusiei încearcă acum să provoace aceste crize. Fără exporturile noastre, deficitul pe piaţa mondială va fi, din păcate, foarte palpabil. Şi nu doar pentru cele mai sărace ţări”, a adăugat el.

Preşedintele Ucrainei a spus că lucrează împreună cu partenerii pentru a preîntâmpina acest lucru.

”În ceea ce ne priveşte, dezvoltăm opţiuni de a acţiona şi acorduri pentru a păstra rolul Ucrainei la nivel mondial ca garant al securităţii alimentare, accesul nostru maritim la piaţa globală şi slujbele pentru ucraineni în porturi şi în industria agricolă. Luptăm atât pentru securitate la nivel global, cât şi pentru fermierii noştri ucraineni”, a subliniat el.

El a adăugat că s-a întâlnit cu reprezentanţi ai presei din mai multe ţări africane, care au vizitat nu doar Kievul, ci şi Bucea şi regiunea Herson.

”De fiecare dată când jurnalişti din alte ţări vin în Ucraina şi văd consecinţele agresiunii ruseşti cu propriii ochi, se întorc acasă cu adevărul despre acest război. Şi vorbim cu ei, la interviuri, nu în engleză sau franceză, vorbim limba adevărului şi asta ne ajută mult să păstrăm şi să sporim atenţia lumii asupra Ucrainei, asupa luptei noastre pentru libertate”, a punctat el.

Zelenski a menţionat că a primit informări legate de situaţia de pe front şi a mulţumit militarilor din mai multe arme pentru protejarea populaţiei de atacurile cu rachete şi drone ale ruşilor.

”Şi fiecare faptă de a folosi componente din ţările lumii libere pentru a produce arme pentru teroriştii rusi, în special rachete şi (drone) Shahed... fiecare astfel de faptă va fi un argument al nostru că sancţiunile existente şi presiunea împotriva Rusiei nu sunt suficiente. Lumea trebuie să limiteze relaţiile comerciale cu un stat terorist până acolo încât nicio componentă din lumea liberă să nu poată fi folosită pentru teroare”, a spus el.

El a adăugat că a avut o şedinţă importantă privind independenţa spirituală a Ucrainei, dar şi că se lucrează la pregătirea Doctrinei Ucrainei, la transformarea post-război a ţării.

Volodimir Zelenski a arătat că s-a întâlnit cu preşedintele Agenţiei Japoneze de Cooperare Internaţională, instituţie care sprijină dezvoltarea economică şi socială şi care implementează în Ucraina un program de reconstrucţie de urgenţă în valoare de jumătate de miliard de dolari.

El a menţionat că a oferit noi distincţii unor luptători, spunând că din 24 februarie (anul trecut) aproape 51.000 de luptători ucraineni au primit astfel de decoraţii.

”Mulţumesc tuturor din lume care ne ajută! Şi mulţumesc tuturor partenerilor pentru reuniunea Ramstein, în mod special secretarului Apărării al SUA Austin pentru afirmaţiile sale foarte clare, fără ambiguitate şi puternice. A învinge agresiunea rusească şi a pedepsi Rusia pentru teroare este o misiune istorică pentru generaţia actuală de lideri mondiali. Şi lumea îşi va îndeplini această misiune. Ucraina va câştiga!”, a încheiat Zelenski.

Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei, care s-a reunit marţi, a discutat despre ”nevoia urgentă de muniţie” a Ucrainei, anunţă secretarul american al Apărării Lloyd Austin, relatează CNN.

”Am discutat despre planuri de creştere a producţiei la nivel naţional şi multinaţional, prin intermediul importantei Iniţiative a Uniunii Europene, în vederea producerii unei cantităţi mai mari de muniţie”, anunţă secretarul american al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.