Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski mută imediat după anexarea proclamată de Putin: 'Plan de eliberare' pus la punct alături de comandanții militari

BBC
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit vineri cu comandanţi militari pentru a discuta cu privire la un "plan de eliberare" a teritoriului ucrainean ocupat de ruşi, relatează Reuters.

Zelenski a indicat într-un mesaj postat pe Telegram că el şi comandanţi militari au discutat şi despre furnizările de arme pentru forţele armate ale ţării, precum şi despre posibile planuri ale Rusiei în urma invaziei sale în Ucraina.

Preşedintele ucrainean a mai declarat că nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin se află la putere, la scurt timp după ce liderul rus a cerut Ucrainei să depună armele.

Reuniunea Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare tocmai s-a încheiat. Avem o soluție. Prima este că doar calea consolidării Ucrainei și a expulzării ocupanților de pe întregul nostru teritoriu va restabili pacea. Vom merge pe această cale.

În al doilea rând, Ucraina a fost și rămâne un lider în eforturile de negociere. Statul nostru a fost cel care a oferit întotdeauna Rusiei să accepte coexistența în condiții egale, oneste, demne și corecte. Este evident că acest lucru este imposibil cu acest președinte rus. El nu știe ce sunt demnitatea și onestitatea. Prin urmare, suntem pregătiți pentru un dialog cu Rusia, dar deja cu un alt președinte al Rusiei.

Și, în al treilea rând, trebuie să înregistrăm din punct de vedere juridic tot ceea ce am realizat deja în realitate. În Ucraina se decide soarta democrației în confruntarea cu tirania”, a precizat Zelenski.

Anterior, în cadrul unei ceremonii la Kremlin, Putin a oficializat anexarea a patru regiuni ale Ucrainei -Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie - pe care armata rusă le controlează parţial şi în timp ce se confruntă cu o contraofensivă ucraineană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.