Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski, pe urmele lui Iohannis: Președintele Ucrainei nu a plecat cu mâna goală din Germania

iohannis zelenski iohannis

Poporul ucrainean luptă pentru libertate şi valorile europene, a dat asigurări, duminică, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Germania în prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

"Preşedintele Zelenski şi poporul Ucrainei lupta pentru valorile şi pentru datoria pe care o întruchipează acest premiu", a declarat preşedinta Comisiei Europene în cadrul ceremoniei de atribuire preşedintelui ucrainean şi poporului său a Premiului Carol cel Mare pentru promovarea unităţii europene. "Făcând acest lucru, ei luptă şi pentru propria noastră libertate şi pentru valorile noastre", a adăugat ea.

În 2021, și președintele Klaus Iohannis a primit premiul Carol cel Mare.

La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz a declarat la Aachen, în prezenţa preşedintelui Zelenski, că Ucraina "face parte din familia europeană".

"În toată Europa, războiul i-a făcut pe oameni conştienţi de un lucru: Ucraina face parte din familia noastră europeană", declarat cancelarul Scholz în timp ce i-a înmânat preşedintelui ucrainean Premiul Carol cel Mare. "Războiul de agresiune al Rusiei a adus Uniunea Europeană şi Ucraina mai aproape decât oricând", a adăugat el.

Aceasta este prima vizită a preşedintelui Zelenski în Germania de la debutul invaziei ruse în Ucraina şi are loc în cadrul unui turneu în ţări aliate europene pentru a-şi asigura sprijinul acestora.

Guvernul german a anunţat sâmbătă un ajutor militar în valoare de 2,7 miliarde de euro pentru Ucraina, cel mai mare de până acum, şi a promis sprijin suplimentar pentru Kiev cât timp va fi necesar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.