Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski primește un răspuns dur de la Kremlin! Fără pauză de Crăciun, bombardamentele vor continua până la sfârșitul iernii

anews.com.tr
peskov

Rusia a transmis miercuri că nu a primit nicio propunere privind o „încetare a focului de Crăciun” în Ucraina, iar luptele se pare că se vor prelungi până la sfârșitul iernii, scrie Reuters, conform Mediafax.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Rusiei în această săptămână să-și retragă trupele până la Crăciun, ca un prim pas către un acord de pace după aproape 10 luni de război.

Întrebat miercuri dacă Moscova a primit propuneri pentru o „încetare a focului de Crăciun”, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor: „Nu, nu au fost primite astfel de oferte de la nimeni. Acest subiect nu se află pe ordinea de zi”.

După o serie de contraofensive ucrainene fulgerătoare, care au făcut ca Kievul să recâștige controlul asupra a aproximativ jumătate din teritoriul capturat de Moscova în primele săptămâni ale războiului, niciuna dintre părți nu a realizat câștiguri teritoriale semnificative în ultima lună.

Analiștii militari spun că s-ar putea ajunge la un blocaj pe timpul iernii, chiar dacă luptele aprige continuă mai ales în regiunea estică ucraineană Donețk, unde forțele rusești fac presiuni pentru a cuceri orașul Bakhmut.

Peskov a declarat marți că nu va exista pace cu Kievul până când Zelenski nu va accepta „realitățile” de pe teren, și anume controlul rusesc asupra a patru regiuni ucrainene pe care le-a anexat în septembrie în urma unor „referendumuri” criticate ca fiind coercitive și ilegale de către Kiev, Occident și majoritatea statelor de la Națiunile Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.