Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski pune cruce negocierilor cu Rusia: Doar după recuperarea teritoriilor ocupate după 24 februarie

Time
Volodimir Zelenski Time

Ucraina se va așeza la masa negocierilor cu Rusia după ce își va recupera teritoriile pierdute de la 24 februarie, când a început invazia rusă, a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat televiziunii publice japoneze.

„Bineînțeles, trebuie să ne fie returnate toate teritoriile. Dar acest lucru, cel mai probabil, va fi asociat cu victime. Pentru început, intenționăm să recuperăm [teritoriile] statului deținute înainte de 24 februarie. Și apoi ne vom așeza la masa negocierilor”, a declarat el. Președintele Ucrainei și-a exprimat, de asemenea, încrederea că „lumea din jurul Ucrainei dă dovadă de unitate” în situația actuală. Acesta este primul interviu acordat de Zelenski presei japoneze de la începutul războiului din Ucraina.

Henry Kissinger, fost secretar de stat american, afirmă că Ucraina ar trebui să continue negocierile cu Rusia, și, eventual, să cedeze teritoriile cerute de Moscova, dacă vrea să obțină pacea pe teritoriul său. Pe lângă asta, Kissinger spune că Occidentul ar trebui să renunțe la politica agresivă îndreptată împotriva Rusiei, parte a Europei de mai bine de patru secole.

Prezent la Forumul Economic de la Davos, fostul secretar de stat american Henry Kissinger afirmă că Ucraina trebuie să continue negocierile, „înainte de a crea tulburări și tensiuni care nu vor fi depășite cu ușurință”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.