Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski pune presiune pe Europa: 'Ucraina are nevoie de mai multe arme de la aliați pentru a-i opri pe ruși'

washingtonpost.com
zelenski

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a declarat că avansul trupelor ruse în estul țării ar putea fi oprit dacă țările aliate ar furniza mai mult armament. Cererea a fost făcută de liderul de la Kiev în timpul unei conferințe de presă la care a participat și Roberta Metsola, președintele Parlamentului European.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că Ucraina ar putea opri înaintarea forțelor rusești în est dacă țările aliate ar crește furnizarea de arme. Liderul ucrainean a făcut aceste comentarii la o conferință de presă comună, la Kiev, cu Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, aflată în vizită în capitala Ucrainei.

De la începutul anului, Rusia a avut câștiguri teritoriale mici, dar constante, în estul țării pe care a invadat-o, în timp ce forțele ucrainene sunt epuizate, iar armele și muniția sunt insuficiente, notează Reuters, titrează Mediafax.

"Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri pentru a crește livrările de armament. Dacă livrarea de arme va crește, vom putea opri forțele rusești în est, unde au inițiativa", a declarat Zelenski în conferința de presă.

Zelenski pune presiune pe Europa

 

În timp ce vorbea, sirenele de raid aerian au început să sune, semnalând posibile atacuri rrusești cu rachete și drone, atacuri care s-au intensificat în întreaga țară, provocând întreruperi de energie electrică pentru sute de mii de civili.

"Aceasta este adevărata lor atitudine față de pace", a spus Zelenski cu referire la Rusia, în timp ce oficialii au început să se îndrepte spre un adăpost.

"Cum te simți, Roberta?", a întrebat Zelenski, întorcându-se spre Metsola, care se afla la câțiva metri distanță. "Sunt bine, dar, așa cum ai spus, este Ziua Europei. Uită-te la asta, acum îmi fac o idee despre ceea ce trăiești tu în fiecare zi", a spus Metsola.

Metsola s-a aflat la Kiev cu ocazia Zilei Europei, care celebrează pacea și unitatea pe întregul continent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.