Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski resimte în ceafă presiunea Occidentului pentru pace: 'Lumea nu trebuie să-şi schimbe obiectivele şi valorile pentru un compromis cu Rusia'

stirileprotv.ro
zelenski

Occidentul dă tot mai des semnale că vrea o pace negociată în Ucraina. Asta resimte și Volodimir Zelenski, care are o poziție tranșantă în acest sens. Ucraina și lumea liberă nu ar trebui să-și schimbe obiectivele pe fondul declarațiilor Federației Ruse despre negocieri, în condiţiile în care Moscova vrea pur și simplu "să ia o pauză" - suţine preşedintele Volodimir Zelenski, relatează Rador.

În timpul unui discurs online rostit la ceremonia de decernare a Premiilor pentru Democrație "Madeleine Albright", liderul de la Kiev a subliniat că agresorul rus trebuie să piardă războiul și să poarte întreaga responsabilitate pentru ceea ce a declanşat.

"Evident, dictatorul a pierdut. Cu toate acestea, el face tot posibilul pentru a se asigura că Rusia continuă să lupte, doar pentru a nu recunoaște față de sine și în faţa altora că a fost făcută o greșeală istorică" - a remarcat Zelenski.

Președintele a mai declarat că, dacă Rusia se simte încolțită, trebuie să dea vina doar pe ea însăși.

"Ucraina și lumea liberă, cu siguranță, nu ar trebui să-și schimbe obiectivele și nu ar trebui să-și schimbe valorile pentru vreun compromis, dacă dictatura se teme să-şi recunoască greșeala și ademeneşte cu un răgaz în lupte... Trebuie să protejăm pe deplin libertatea și să garantăm securitatea democraţiei noastre. Cel care a început războiul neprovocat și criminal trebuie să piardă și să poarte responsabilitatea. Ucraina și lumea trebuie să primească garanții de pace, stabilitate și securitate", a subliniat Volodimir Zelenski.

Preşedintele a concluzionat că orice "altă opțiune", în afară de victoria ucraineană, ar fi o greșeală, iar acest lucru trebuie recunoscut cu sinceritate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.