Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski: 'Rusia va pierde acest război. Ei văd asta' - VIDEO

news.ro
zelenski

Volodimir Zelenski, le-a mulţumit celor care luptă în direcţia Bahmut şi care ”ne-au dat vestea pe care o aşteptăm. ”Vedem cât de isteric percepe Rusia fiecare pas pe care îl facem acolo, fiecare poziţie pe care o luăm. Inamicul ştie că Ucraina va câştiga. Ei văd asta. Ei simt asta, graţie loviturilor voastre, soldaţi, şi în special în regiunea Doneţk”, a subliniat el, scrie news.ro.

”În primul rând, sunt recunoscător fiecăruia dintre războinicii noştri, tuturor apărătorilor noştri care ne-au dat vestea pe care o aşteptăm. Direcţia Bahmut – bravo, războinicilor! Vedem cât de isteric percepe Rusia fiecare pas pe care îl facem acolo, fiecare poziţie pe care o luăm. Inamicul ştie că Ucraina va câştiga. Ei văd asta. Ei simt asta, graţie loviturilor voastre, soldaţi, şi în special în regiunea Doneţk. Vă mulţumesc pentru asta”, a afirmat Zelenski, în mesajul transmis luni seară.

El a mulţumit, ca şi de alte dăţi, unor anumite unităţi pentru rezultatele de pe front.

Zelenski a adăugat că se continuă munca pentru sancţiuni împotriva Rusiei

”Deşi tendinţa globală este clară – Rusia va pierde acest război, conducătorii Rusiei continuă să nege realitatea. Ei continuă să încerce să inducă în eroare lumea, să se sustragă sancţiunilor, să producă mai multe arme, să se asigure că mai multe resurse şi oameni sunt folosiţi pentru această agresiune. Ne pregătim paşii, noi paşi pentru a limita mai departe potenţialul militar al Rusiei. Toată lumea care ajută statul terorist să se sustragă sancţiunilor într-un fel sau altul, toată lumea care este folosită de Rusia pentru livraerea de arme, componente, echipamente – fiecare astfel de entitate trebuie să simtă întreaga forţă a lumii libere. Şi ne vom asigura de asta”, a spus el.

Potrivit preşedintelui ucrainean, este o misiune comună a lumii să oprească teroarea, iar prima cerinţă în acest sens este să închidă orice cale prin care teroriştii încearcă încă să obţină ceva.

Zelenski a menţionat că a avut o şedinţă despre transformarea ţării şi a vieţilor ucrainenilor, ”acum şi după victorie”

”În mod obiectiv, sunt probleme fundamentale de securitate, economice, de energie, tehnologie şi umane care necesită răspunsuri complete şi eficiente. Aceste răspunsuri vor decide cum va fi Ucraina şi cum va fi viaţa pentru copiii ucraineni când devin adulţi şi moştenesc statul de la generaţiile actuale. Un stat puternic, un stat liber, un stat modern, un stat în care este plăcut să trăieşti. Punem fundaţiile pentru acest lucru acum. Toţi cei care luptă pentru Ucraina. Toţi cei care muncesc pentru Ucraina. Toţi cei care ajută”, a detaliat el.

Zelenski a mai spus că detaliile vor fi prezentate la Conferinţa Internaţională privind Reconstrucţia Ucrainei, care va avea loc luna aceasta la Londra.

El a menţionat că secretarul de stat britanic pentru Afaceri Externe s-a aflat la Kiev, având ”negocieri utile”, şi a spus că i-a mulţumit pentru sprijinul oferit pentru apărarea Ucrainei, în special rachetele Storm Shadow.

”Am discutat, de asemenea, cu secretarul de stat despre pregătirea Summitului NATO de la Vilnius. Summitul trebuie să fie semnificativ. Atunci va deveni istoric”, a conchis Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.