Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski s-a întâlnit cu conducerea armatei şi a serviciilor de informaţii: 'Nu există nicio ameninţare de invazie din partea Belarusului'

rtve.es
zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit vineri cu şefii armatei şi ai serviciilor secrete pentru a se informa cu privire la situaţia de pe front şi, de asemenea, pentru a aborda probleme precum securitatea la instalaţiile nucleare ale ţării şi la frontiera de nord cu Rusia, informează Ukrainska Pravda şi Unian, conform Agerpres.

Într-un mesaj postat pe Telegram, Zelenski a indicat că, în timpul reuniunii, i s-au raportat despre ultimele evoluţii din diferitele teatre de operaţiuni de către comandantul şef al armatei, generalul Valeri Zalujnîi, şi de către comandanţii responsabili de cele două direcţii ale frontului, unde Ucraina îşi desfăşoară în prezent contraofensiva - Oleksandr Sîrski şi Oleksandr Tîrnavski.

Potrivit ultimului buletin militar, Ucraina continuă ofensiva la nord şi la sud de Bahmut, pe frontul de est, în sud-vestul regiunii Doneţk, şi la vest de Zaporojie, unde forţele Kievului încearcă să-i împingă pe ocupanţi mai spre sud, în direcţia oraşelor ocupate Berdiansk şi Melitopol.

La întâlnirea lui Zelenski cu oficialii din domeniul securităţii naţionale a participat şi ministrul industriilor strategice, Aleksandr Kamişin, cu care a abordat problema creşterii producţiei de armament, în special de drone.

Ministrul apărării, Oleksii Reznikov, i-a informat pe ceilalţi participanţi cu privire la noile pachete de asistenţă militară primite de Kiev din partea aliaţilor săi, în cadrul summitului NATO de săptămâna aceasta de la Vilnius, Lituania.

În fine, şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, Kirilo Budanov, a expus situaţia de securitate de la graniţa cu Belarus, după ce au existat temeri de noi atacuri în urma unor informaţii potrivit cărora grupul de mercenari ruşi Wagner se deplasează în Belarus după rebeliunea eşuată în Rusia.

Zelenski a insistat din nou asupra faptului ca, potrivit informaţiilor de care dispune Ucraina, "nu există nicio ameninţare de invazie din partea Belarusului".

Apărarea antiaeriană ucraineană a interceptat 16 dintr-un total de 17 drone kamikaze Shahed, de fabricaţie iraniană, lansate de Rusia asupra teritoriului ucrainean în ultima zi, au anunţat Forţele aeriene ucrainene într-un comunicat, citat de AFP şi EFE.

"Din după-amiaza zilei de 13 iulie până la ora 04:00 dimineaţa pe 14 iulie, 'ruşii' au atacat Ucraina cu 17 drone de atac Shahed-136/131 de fabricaţie iraniană (lansate) din direcţia sud-est", se arată în comunicat, în care se precizează că 16 dintre aceste drone au fost doborâte de forţele aeriene ucrainene în mai multe zone din sudul şi estul Ucrainei.

Şase drone Shahed au fost doborâte în regiunea Krivii Rig (Krivoi Rog, sud-est), oraşul natal al preşedintelui Volodimir Zelenski, dar o altă dronă care nu a putut fi interceptată a lovit o clădire administrativă a unei companii municipale, iar un bărbat de 56 de ani a fost rănit.

De asemenea, Rusia a lansat joi seara o dronă de recunoaştere în spaţiul aerian ucrainean, care a fost de asemenea doborâtă de forţele ucrainene. Ucraina a distrus joi alte şase drone ruseşti lansate pentru a culege informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.