Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski: Să nu uităm ce s-a întâmplat, pe cine am pierdut şi că trebuie să fim puternici. Tirania îşi schimbă forma, dar ucide la fel de brutal

zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică seară, într-un discurs către Ucraina rostit din avion, că ţara nu trebuie uite, cu ocazia Zilei de Comemorare a Victimelor Represiunii Politice, pe cine a pierdut şi că trebuie să fie puternică, potrivit news.ro.

El a vorbit despre deplasările din ultimele zile şi despre discuţiile pentru Ucraina.

“Terminăm această săptămână foarte dificilă, dar foarte importantă. Vineri, am avut Liga Arabă. Sâmbătă şi duminică – G7 plus Ucraina şi un format extins. A fost intens. Lumea ne aude glasul. Garanţii de protecţie şi securitate, recuperarea tuturor teritoriilor noastre, a tuturor oamenilor noştri, justiţie, implementarea Formulei noastre de Pace... Avem o înţelegere cu majoritatea lumii cu privire la fiecare punct important pentru Ucraina. Şi împreună vom creşte potenţialul Ucrainei.

Astăzi, duminică, aici la Hiroshima, Ucraina a fost un participant cu adevărat onorat la summitul G7. Subiectul Ucraina este principal, respectul pentru toţi ucrainenii este deosebit. Sunt recunoscător G7!

Întâlnire cu preşedintele Biden – şi, ca întotdeauna, devenim mai puternici după astfel de discuţii. Întâlnire cu liderul Indoneziei – semnificativă. Întâlnire cu preşedintele Republicii Coreea – există potenţialul pentru relaţii puternice. Întâlnire cu prim-ministrul canadian Trudeau – mulţumesc, Justin. Am vorbit şi cu liderii din Vietnam şi Australia. Am vorbit separat şi în detaliu cu prim-ministrul Japoniei – vom spori cooperarea. De asemenea, a avut loc o ceremonie foarte importantă la Muzeul Memorial al Păcii din Hiroshima...”, a spus Zelenski.

“Unitatea noastră cu lumea, protecţia noastră pentru ucraineni şi puterea noastră – puterea statului ucrainean – vor fi, de asemenea, cel mai demn tribut adus memoriei oamenilor noştri din diferite generaţii, ale căror vieţi au fost distruse şi călcate în picioare de răul rusesc, prin această tiranie de lungă durată care îşi schimbă forma dar ucide la fel de brutal.

Astăzi este Ziua de Comemorare a Victimelor Represiunii Politice... Ziua de Comemorare a tuturor celor care au fost ucişi în timpul regimului sovietic. Să nu uităm ce s-a întâmplat, să nu uităm pe cine am pierdut şi să nu uităm că trebuie să fim puternici”, a mai afirmat liderul de la Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.