Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski și Rutte au vizitat Portul Odesa de la Marea Neagră

zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul olandez Mark Rutte au vizitat vineri portul Odesa de la Marea Neagră, informează The Guardian.

Potrivit președintelui ucrainean, Kievul depune eforturi pentru a-și consolida poziția în Marea Neagră pentru a putea continua exporturile de cereale, care sunt vitale pentru asigurarea veniturilor bugetare în urma unei creșteri a cheltuielilor pentru apărare după invazia Rusiei de anul trecut, potrivit mediafax.

„Lucrăm cu partenerii pentru a proteja în mod corespunzător aceste coridoare și pentru a ne consolida pozițiile în Marea Neagră”, a spus Zelenski într-o conferință de presă comună cu Rutte.

Regiunea Odesa a fost supusă frecvent atacurilor rusești cu rachete și drone, iar Zelenski și Rutte au vizitat portul avariat.

În august, Ucraina a anunțat un nou coridor în Marea Neagră, după ce Moscova s-a retras dintr-un acord care permitea exportul în siguranță de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră, relatează Reuters.

Ucraina a căutat rute de transport maritim sigure în condițiile în care loviturile aeriene au provocat daune infrastructurii sale portuare și de export de cereale în apropierea Mării Negre și pe fluviul Dunărea.

Zelenski a descris atacurile aeriene drept „tactici josnice” și i-a mulțumit lui Rutte pentru un nou pachet de apărare aeriană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.