DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Zelenski: Sunt multe rapoarte că ocupanţii vor să facă în februarie ceva simbolic, pentru a încerca să răzbune înfrângerile de anul trecut

reuters.com
zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, în discursul său de duminică seară, că există rapoarte conform cărora ruşii ar vrea “să facă în februarie ceva simbolic”, la împlinirea unui an de la începutul războiului.

Sunt multe rapoarte că ocupanţii vor să facă în februarie ceva simbolic, pentru a încerca să răzbune înfrângerile de anul trecut. Vedem această presiune crescută în diferite zone ale liniei de front, precum şi presiune în domeniul informaţional. Este foarte dificil în regiunea Doneţk - sunt bătălii aprige. Dar oricât de greu ar fi şi oricâtă presiune ar fi, trebuie să-i facem faţă. Trebuie să ne consolidăm apărarea pe front, poziţia internaţională, să creştem presiunea asupra Rusiei şi să oferim oamenilor noştri noi oportunităţi de a trece peste această perioadă dificilă. Nu avem altă alternativă decât să ne apărăm şi să câştigăm”, a precizat Zelenski.

Volodimir Zelenski a anunţat că s-a pus în aplicare decizia Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare privind sancţiunile împotriva industriei nucleare a Rusiei. “Aceasta nu este ultima decizie cu privire la această industrie a lor. Rusia este singura ţară din lume care permite armatei sale să bombardeze centrale nucleare şi să utilizeze centrale nucleare ca acoperire pentru bombardamente. Rachetele ruseşti au urmat în mod repetat traiectorii peste instalaţiile nucleare ale Ucrainei. Statul terorist foloseşte industria nucleară ca unul dintre elementele expansiunii externe. Pentru a pune presiune asupra altor state. Pentru a crea ameninţări la adresa suveranităţii altor state. Toate acestea sunt motive suficiente pentru ca industria nucleară a Rusiei să fie supusă sancţiunilor globale. Şi lucrăm la asta cu partenerii noştri”, a spus Zelenski.

El a menţionat că se lucrează non-stop pentru restabilirea energiei electriice în Odesa. “Aş dori să-mi exprim recunoştinţa deosebită celor implicaţi în restabilire după accidentul electric din regiunea Odesa. Lucrările de restabilire se desfăşoară non-stop. Astăzi, sute de mii de oameni din regiunea Odesa sunt fără alimentare cu energie electrică. Şi bineînţeles, înainte de teroarea rusă, nu existau astfel de probleme cu electricitatea în Odesa şi în alte regiuni ale ţării. Acum, sunt necesare eforturi extraordinare pentru a asigura funcţionarea normală a sistemului energetic”.

Liderul de la Kiev a spus că Ucraina a ajuns în această săptămână la acorduri importante cu partenerii în ceea ce priveşte sectorul energetic. “În special, Uniunea Europeană este dispusă să sprijine Ucraina. Le mulţumesc partenerilor noştri pentru asta. De asemenea, intensificăm cooperarea în furnizarea de echipamente energetice. Avem, de asemenea, exemple extrem de reuşite de iniţiative de economisire a energiei. De exemplu, doar în această săptămână, populaţia a primit deja primul milion de becuri LED în schimbul becurilor incandescente consumatoare de energie. Peste 800 de mii de aplicaţii în cadrul acestui program sunt deja în Diia, ceea ce înseamnă că este cât se poate de convenabil. Când implementăm pe deplin programul - care este de 30 de milioane de becuri LED - va avea ca rezultat economii semnificative de consum. Îi mulţumesc doamnei Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, pentru sprijinirea acestei iniţiative”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.