Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski trage concluzia: 'Omul de la Kremlin este evident foarte speriat şi probabil că se ascunde. Sunt sigur că nu se mai află la Moscova!'

stiri.md
zelenski putin

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, sâmbătă seară, în discursul adresat naţiunii, că ţara sa va fi cu siguranţă capabilă să protejeze Europa de orice forţe ruseşti, şi nu contează cine le comandă. El a vorbit în rusă şi a spus că "omul de la Kremlin este evident foarte speriat şi probabil că se ascunde undeva".

"Astăzi este o zi în care, cu siguranţă, nu ar trebui să existe tăcere. Şi cu siguranţă avem nevoie de conducere.

Astăzi, lumea a văzut că şefii Rusiei nu controlează nimic. Absolut nimic. Haos total. Absenţa completă a oricărei predictibilităţi. Iar acest lucru se întâmplă pe teritoriul rusesc, care este complet încărcat cu arme.

Ne amintim cu toţii cum şeful Rusiei a ameninţat lumea în 2021. Avea nişte ultimatumuri, încerca să arate un fel de forţă...

Anul 2022 a arătat că a confundat - a confundat iluziile sale şi minciunile cu care a fost hrănit cu puterea. Cei de la Kremlin sunt capabili să recurgă la orice teroare, capabili să recurgă la orice prostie, dar nu pot asigura nici măcar un procent din controlul necesar. Şi ei sunt adevărata problemă.

Într-o singură zi, au pierdut câteva dintre cele peste un milion de oraşe ale lor şi au arătat tuturor bandiţilor, mercenarilor, oligarhilor şi oricui altcuiva din Rusia cât de uşor este să capturezi oraşele ruseşti şi, probabil, arsenalele cu arme.

Acum, este foarte important ca nimeni în lume să nu rămână tăcut din cauza faptului că se teme de acest haos rusesc. Toate acţiunile liderilor de acum pot fi istorice. Fiecare cuvânt al jurnaliştilor valorează greutatea sa în aur. Este necesar să se numească în mod clar sursa problemei. Iar dacă cineva din lume încearcă să ignore situaţia, dacă cineva din lume îşi face iluzia că Kremlinul este capabil să recâştige controlul... acest lucru nu face decât să amâne problema până la următoarea izbucnire a haosului - şi mai periculoasă.

Cunoaştem cu toţii soluţia.

În primul rând, lumea nu ar trebui să se teamă. Ştim că numai unitatea noastră ne protejează.

Ucraina va fi cu siguranţă capabilă să protejeze Europa de orice forţe ruseşti, şi nu contează cine le comandă. Noi vom proteja. Securitatea flancului estic al Europei depinde doar de apărarea noastră. Şi de aceea, fiecare manifestare de sprijin pentru apărarea noastră este un sprijin pentru apărarea voastră, a tuturor celor din lumea liberă.

Soldaţii ucraineni, tunurile ucrainene, tancurile ucrainene, rachetele ucrainene sunt tot ceea ce protejează Europa de astfel de marşuri, aşa cum vedem astăzi pe teritoriul rusesc. Iar atunci când cerem să ne dea avioanele de luptă F-16 sau ATACMS, ne întărim apărarea comună. Apărarea reală. De acest lucru este nevoie. Acum este momentul să furnizăm toate armele necesare pentru apărare.

În al doilea rând, totul trebuie să fie real. Este timpul ca toată lumea să spună cu sinceritate că toate acţiunile criminale ale Rusiei împotriva Ucrainei au fost şi sunt neprovocate. Şi trebuie să ne concentrăm cu toţii exclusiv pe priorităţile noastre comune de securitate. NATO nu este doar un cuvânt sau un set de promisiuni formale. Acestea sunt garanţii fiabile pentru toată lumea că pacea nu va fi distrusă. Fără Ucraina, astfel de garanţii sunt lipsite de valoare. Deja în iulie, la summitul de la Vilnius, este o şansă istorică de a lua decizii reale fără a privi înapoi la Rusia. Orice naţiune care se învecinează cu Rusia susţine cu adevărat acest lucru", a spus el, relatează News.ro.

Mesaj în limba rusă

Preşedintele ucrainean a vorbit apoi în limba rusă. "Omul de la Kremlin este evident foarte speriat şi probabil că se ascunde undeva, nu se arată. Sunt sigur că nu se mai află la Moscova. El sună undeva şi întreabă ceva... Ştie de ce îi este frică, pentru că el însuşi a creat această ameninţare. Tot răul, toate pierderile, toată ura - el însuşi care o răspândeşte. Şi cu cât mai mult timp poate fugi între buncărele sale, cu atât mai mult veţi pierde cu toţii... toţi cei care au legătură cu Rusia.

Ce vom face noi, ucrainenii?

Ne vom apăra ţara. Ne vom apăra libertatea. Nu vom fi tăcuţi şi nu vom fi inactivi. Ştim cum să învingem - şi acest lucru se va întâmpla. Victoria noastră în acest război va fi cu siguranţă.

Şi voi ce veţi face?

Cu cât mai mult timp trupele voastre vor rămâne pe teritoriul ucrainean, cu atât mai multă devastare vor aduce Rusiei. Cu cât mai mult timp această persoană se află la Kremlin, cu atât mai multe dezastre vor fi.

Şi acum trec la limba mea maternă.

Mulţumesc soldaţilor noştri! Mulţumesc tuturor celor care acum îi înving pe ocupanţi! Mulţumim Forţelor Aeriene pentru că ne protejează cerul!", a spus el.

Mesaj de ultimă oră de la Zelenski după ce Progojin a oprit revolta: 'Securitatea flancului estic al Europei depinde doar de apărarea noastră!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.