Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski tună și fulgeră: '34 de raiduri în ultimele 24 ore, iată răspunsul celor care au venit cu această 'pauză operațională''

captură facebook
Volidimi zelenski

Discuţiile despre o aşa-numită "pauză operaţională" din partea Federaţiei Ruse nu corespund realităţii, întrucât în tot acest timp ocupanţii au continuat să efectueze intens atacuri aeriene împotriva Ucrainei, a declarat duminică seara preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, subliniind că numai în decurs de o singură zi Rusia a efectuat duminică 34 de atacuri aeriene, relatează agenţia de presă Unian, scrie AGERPRES.

"Săptămâna trecută, s-a vorbit mult despre o aşa-numită 'pauză operaţională' în acţiunile invadatorilor în Donbas şi în alte zone ale Ucrainei. Treizeci şi patru de raiduri în ultimele 24 ore, iată răspunsul celor care au venit cu această 'pauză'", a afirmat Zelenski în mesajul său cotidian către populaţie, difuzat la miezul nopţii pe contul său din Telegram.

El a subliniat că forţele ucrainene se ţin tare pe poziţie şi resping asalturile inamicului, îndemnându-i pe ucraineni la unitate: 'În acest război, vom putea supravieţui numai fiind împreună, toţi ucrainenii - fiecare ucrainean şi fiecare ucraineancă!'

"Mai sunt multe de făcut pentru ca pierderile ruseşti să devină într-atât (de mari) încât să intervină într-adevăr o pauză, dar nu înainte de o nouă ofensivă a ocupanţilor, ci înainte de fuga lor din ţara noastră natală", a spus preşedintele ucrainean.

Anterior, Ministerul Apărării rus anunţase o "pauză operaţională" în ofensiva împotriva Ucrainei, notează Unian.

Consilierul ministrului ucrainean de interne, Rostislav Smirnov, apreciase săptămâna trecută că trupele ruse invadatoare au fost nevoite să ia o pauză operaţională din cauza loviturilor reuşite ale forţelor armate ucrainene asupra depozitelor inamice din teritoriile ocupate temporar de către agresorul rus, conform agenţiei de presă citate.

În acelaşi timp, autorităţile ucrainene au dat publicităţii luni un nou bilanţ al victimelor atacului rusesc de duminică asupra Ceasiv Iar (Ceasov Iar), din regiunea Doneţk, unde o rachetă a distrus un imobil de locuit: cel puţin 18 morţi, iar alţi 22 de civili daţi dispăruţi, conform EFE şi Unian.

Serviciul pentru situaţii de urgenţă ucrainean a informat luni că '22 de persoane, inclusiv un băieţel de nouă ani, s-ar putea afla sub dărâmăturile unui imobil de locuit cu cinci etaje din Ceasiv Iar, în regiunea Doneţk'. Potrivit acestuia, şase persoane au fost salvate.

În discursul său adresat cetăţenilor ucraineni la fiecare sfârşit de zi, Volodimi Zelenski a declarat că echipele de salvare îşi continuă munca pentru găsirea şi salvarea persoanelor prinse sub dărâmături.

"Oricine ordonă astfel de atacuri, oricine le pune în aplicare asupra oraşelor noastre, cartierelor rezidenţiale ucide absolut în mod deliberat. După astfel de lovituri ei nu vor putea spune că nu au ştiut nimic sau că nu înţelegeau" ce fac, a afirmat Zelenski. Portalul ucrainean Glavkom contul Telegram al preşedintelui Volodimir Zelenski cu declaraţia: "Pedeapsa este inevitabilă pentru fiecare ucigaş rus!".

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.