Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski vrea să-l lase pe Putin fără aliați: Ucraina pregătește un summit pe tema formulei pace fără participarea Rusiei

wall-street.ro
zelenski

Ucraina, împreună cu aliații săi, planifică organizarea unui summit pe marginea formulei de pace propuse de preşedintele Volodimir Zelenski, la eveniment urmând să participe lideri din mai multe state. Summitul ar urma să aibă loc fără participarea Rusiei - potrivit The Wall Street Journal, care citează surse apropiate președintelui ucrainean și diplomaților europeni.

Publicaţia notează că evenimentul ar putea avea loc înaintea summitului NATO de la Vilnius, programat în perioada 12-13 iulie 2023.

The Wall Street Journal scrie că întâlnirea respectivă este încă în curs de planificare, dar a fost deja susținută de unii lideri europeni, precum președintele francez, Emmanuel Macron.

Acesta dorește ca, la summitul respectiv, să participe şi reprezentanți ai țărilor care au luat partea Federației Ruse sau au adoptat o poziție neutră în războiul din Ucraina.

"Avem nevoie de un plan unificat pentru o lume civilizată responsabilă, care dorește cu adevărat să trăiască în pace" - a declarat Andri Ermak, șeful Biroului Președintelui de la Kiev.

Potrivit acestuia, Ucraina nu se va așeza la masa negocierilor cu Federația Rusă atât timp cât Moscova nu își retrage trupele. În plus, Kievul nu va accepta compromisuri în privinţa teritoriilor.

Oficialii europeni consultaţi de The Wall Street Journal au menționat că lucrează cu Ucraina la o formulă de pace care să fie mai acceptabilă pentru alte state ale lumii, cum ar fi India, Brazilia, Arabia Saudită și China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.