Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zgonea, atac fără precedent la adresa Guvernului

zgonea

Numărul doi din ierarhia PSD, Valeriu Zgonea, a avertizat, duminică, Guvernul, că este nevoie de modernizarea administrației dar 'nu pe seama celor săraci', social-democratul spunând că tehnocrații nu trebuie să priveasca țara ca pe o simplă 'companie' și să uite de oamenii care trăiesc în ea.

Avertismentul lui Zgonea vine în contextul în care Guvernul a anunțat că îngheață momentan majorarea salariului la 1.200 de lei, fiind nevoie de studii de impact, dar a vorbit în schimb despre o reformă administrativă.

Este prima oară când Zgonea transmite un mesaj incisiv la adresa cabinetului de tehnocrați.

"Dacă atunci când economia o permite, când avem o bună creștere economică, nu îndreptăm societatea, când să facem acest lucru? Lumea nu își alege conducătorii pentru a le explica cât de săraci și competitivi trebuie să fie, ci pentru a lua măsuri pentru a trăi mai bine. Orice guvern nu trebuie să uite care este menirea guvernării. Da modernizării administrației și sistemului bugetar, dar acest lucru nu se face pe seama celor săraci, ci a eficientizării unor sectoare economice!", spune Zgonea.

"Guvernul tehnocrat ar trebui ca în viitoarele sale inițiative economice să nu uite că o țară e mai mult decat o companie, o țară e alcătuită din milioane de oameni cu familiile lor, visurile lor, dorințele lor de a trăi mai bine. Iar rolul Guvernării e să ne ajute să trăim mai bine, să ne ridicăm ca țară. Nu te poți ridica dacă 2 din 5 romani sunt sub pragul sărăciei și lași această situație să continue. Te ridici doar când creezi condițiile ca toți românii să trăiască mai bine! Bucureștiul nu este Bruxelles și niciun sat sau orășel din România nu are prosperitatea unui sat sau orășel din Occident! Rolul nostru este să ajutăm românii să trăiască mai bine în Europa, guvernul tehnocrat nu trebuie să uite acest lucru. Dincolo de cifre și statistici se află viețile și speranțele unor oameni", a adăugat acesta.

Vezi si:

Ce contine sondajul pe care Vasile Dâncu l-a pus pe masa Guvernului

Raport: 25% din populația României se află sub limita sărăciei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.