Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zgonea despre ordonanta migratiei: A fost o greseala. Ce se va intampla cu traseistii

zgonea2

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat, joi, că dezbaterea şi adoptarea ordonanţei 55/2014 care permite aleşilor locali să-şi schimbe partidul a fost o greşeală, dar primarii şi consilierii care au plecat la alt partid pe baza ei au fost de bună-credinţă şi nu trebuie să-şi piardă mandatele.

"Guvernul României a trebuit să deblocheze cumva acolo unde se distribuie banul public pentru a crea politici publice la nivelul comunităţii locale. Aşa am luat decizia să facem ordonanţa 55/2014, nu putem acum să spunem că aceşti cetăţeni care au luat o decizie să opteze pentru a fi liberali sau social-democraţi, pe baza unei legislaţii corecte, adoptate de către Guvernul României, au greşit şi trebuie să fie daţi afară din funcţii. Ei nu au greşit. Ei s-au uitat în Monitorul Oficial, au văzut o ordonanţă publicată, necontestată de către Avocatul Poporului, care s-a dus în Parlamentul României şi care îşi producea efectele şi au optat într-o perioadă de 45 de zile pentru a putea să asigure consiliilor locale buna desfăşurare a lucrărilor", a spus Zgonea la TVR.

El a adăugat că Guvernul a dat ordonanţa cu bună credinţă pentru a debloca situaţia din consiliile locale, la cererea acestora.

"Eu personal, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi ca vicepreşedinte al PSD, cred că dezbaterea şi adoptarea ordonanţei a fost o greşeală, o greşeală pentru România anului 2014, o Românie democratică şi a fost obligatorie şi urgentă printr-o ordonanţă datorită situaţiei tensionate pe care o aveam în consilii. Astăzi, noi trebuie să facem o lege prin care să respingem această ordonanţă, cum a cerut Curtea Constituţională, dar să fim corecţi şi să respectăm Constituţia. Oamenii care au optat în acea perioadă de 45 de zile nu cred că trebuie să-şi piardă mandatul", a menţionat preşedintele Camerei.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.