Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum explică Zgonea blocarea jurnaliștilor la Codul Electoral: Nu se pot lua decizii de față cu presa

zgonea

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, le-a spus, miercuri, jurnaliștilor care doreau sa asculte dezbaterile din comisia comuna parlamentara pentru legile electorale, ca nu au voie sa asiste la discutii deoarece membrii comisiei vor sa "lucreze" si sa aiba "rezultate" si ca jurnalistii nu incurca cu nimic dar "nu se pot lua decizii de fata cu presa".

"Aveti Regulament de organizare si de functionare al comisiei comune, asa cum am facut de fiecare data. Am vazut ca in 2008 si in 2004 s-a facut un proiect de hotarare pentru aprobarea conditiilor generale privind accesul reprezentantilor mijloacelor de comunicare in masa la lucrarile comisie comune si daca vreti, sincer, l-am copiat pe acelasi, adica dezbaterile pe text raman intre noi, in rest mass-media este invitata, fara nicio problema, la imagini la inceput, iar la final un vicepresedinte pe temele agreate de toata lumea, comunica presei asa cum s-a facut in ultumii ani fara nicio problema. Deci nu-i nicio problema", a spus Valeriu Zgonea.

Reporter: Dar presa are acces?

Valeriu Zgonea: Pe aceleasi principii din ultimii 20 de ani, nimic in plus. Va raspund la final, va rog frumos. Asa cum ati avut din 2000 incoace, asa aveti si acum, aceleasi principii aprobate. Deci 5 minute de oportunitati la inceput, la final fac declaratii, va raspund la tot ce vreti.

(...)

Deci noi vrem o comisie care sa lucreze si care să aibă rezultate pentru toata lumea, deci va multumesc foarte mult.

Reporter: Si va impiedicam noi?

Valeriu Zgonea: Nu ne impiedicati cu nimic, dar nu se pot lua decizii de față cu presa. La Guvern sunteti non-stop in sala? Așa se lucreaza in toata lumea.

HOTARAREA invocata de Valeriu Zgonea prevede ca:

1) Sedintele comisiei nu sunt publice

3) Conditiile in care reprezentantii mijloacelor de informare in masa au acces la lucrarile Comisiei se stabilesc de plenul acesteia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.