Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi CRUCIALĂ pentru România în Parlamentul European - Un europarlamentar german a cerut activarea Articolului 7 pentru țara noastră

Parlamentul European

Europarlamentarul german, Elmar Brok, care a avut un rol extrem de important în negocierile României la aderarea la UE, cere activarea Articolului 7 din tratatul UE în cazul României.

Un europarlamentar german cere activarea articolului 7 pentru România: Elmar Brok propune o alianță pentru declanșarea procedurii pentru sancționarea Guvernului PSD-ALDE, transmite pentru Realitatea TV corespondentul Mihai Rusu de la Munchen.

Moment DELICAT pentru cancelarul german la Paris - Angela Merkel, CONFUNDATĂ cu soția lui Emmanuel Macron: 'Este fantastic'

Potrivit acestuia, Elmar Brok este o personalitate în legislativul european, cel mai bătrân creștin-democrat din PE, un om cu o influență majoră în forul european.

Articolul 7 din Tratatul UE este procedura cea mai radicală de sancţiuni existentă împotriva unui stat membru, care poate duce la suspendarea dreptului de vot al unei țări membre UE.

Europarlamentarul german Elmar Brok, merge chiar mai departe și îi avertizează pe social-democraţii europeni că ar trebui să ia în serios posibila activare a Articolului 7, măsură extremă, decisă până acum doar în cazul Poloniei şi Ungariei.

„Cer social-democraţilor să ia serios în considerare posibilitatea ca noi, Parlamentul European, să declanşăm împotriva României procedura prevăzută de Articolul 7", a spus Elmar Brok, pentru Welt am Sonntag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.