Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi de coșmar pentru Tudose. Fost președinte ANAF: 'Duduiala economiei îi va exploda în față'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudose transpirat

Ziua de luni, 8 ianuarie, a fost una de coșmar pentru premierul Mihai Tudose. Nu doar pentru că a eșuat să impună ideea restructurtării Guvernului în ședința conducerii PSD, ci mai ales pentru seria de vești proaste primite de la Banca Națională. BNR a anunțat că inflația a crescut peste așteptări, în parte din cauza accizei pe carburanți, dobânda de politică monetară este majorată pentru prima dată în 10 ani, iar creditarea bancară ar putea fi frânată.

Fostul președinte ANAF din perioada 2012-2016, Gelu Diaconu, atrage atenția asupra efectelor generate de aceste măsuri ale BNR și susține că, în ciuda creșterii economice record, situația va deveni curând foarte gravă pentru premierul Tudose.

Vezi și: Rețeta exotică a Simonei Halep: Mâncarea preferată a celei mai bune jucătoare de tenis din lume

„Dupa ce la sfarsitul anului trecut premierul Tudose a criticat BNR-ul ca nu intervine pe piata in sustinerea cursului leului si ca emite in spatiul public opinii de specialitate care nu se “potrivesc” cu propaganda psd-ista, astazi BNR-ul mai da o scatoalca viziunii tudosiene crescand, pentru prima data in ultimii zece ani, dobanda de politica monetara.

O astfel de masura, foarte necesara pentru a contracara aventurismul fiscal-bugetar al guvernului, se va rasfrange asupra tuturor romanilor prin cresterea dobanzilor la creditele populatiei dar si a costurilor agentilor economici.

Cand deficitul comercial si cel al balantei de plati, ROBOR-ul, cheltuielile guvernamentale si inflatia cresc accelerat iar veniturile fiscale sunt la cea mai joasa pondere in PIB inregistrata in ultimii zece ani, masura luata azi de BNR era de asteptat.

Domnul Tudose, la intalnirea promisa cu conducerea BNR de luna aceasta, nu va putea decat sa ia act de faptul ca duduiala economiei ii va exploada in fata mult mai devreme decat cred oamenii de la partid”, scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

Vezi și: TESTUL care durează doar două minute: Află care este nivelul tău de stres

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.