Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi de FOC la Curtea Constituțională: 3 decizii care ar putea incendia scena politică

www.ccr.ro
CCR

Curtea Constituţională discută, miercuri, sesizarea PNL cu privire la legea pentru aprobarea OUG 37/2020, care vizează amânarea ratelor. De asemenea, se discută sesizarea referitoare la Legea privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale.

Citește și: Se anunță o mare Coaliție a Opoziției la alegerile locale și parlamentare

CCR are pe odinea de zi a şedinţei de miercuri mai multe dosare, informează News.ro.

Astfel, se discută sesizarea referitoare la Legea pentru aprobarea OUG nr.37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

De asemenea, CCR va dezbate obiecţia de neconstituţionalitate a Legii privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale, obiecţie formulată de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal.

În plus, este pe ordinea de zi dosarul care vizează obiecţia de neconstituţionalitate a Legii privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale, obiecţie formulată de Guvernul României, dar şi obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.44/2020 privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale cuprinse în perioada 2016-2020, unele măsuri pentru organizarea alegerilor locale din anul 2020, precum şi modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernnului nr.57/2019 privind Codul administrativ. ŞI această obiecţie a fost formulată de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal.

În plus, judecătorii consitiţionali au pe ordinea de zi obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru completarea Legii educaţiei nationale nr.1/2011, obiecţie formulată Preşedintele României.

Obiecţia care vizează amânarea ratelor - OUG 37/ 2020 - şi cele care vizează prelungirea mandatelor aleşilor locali au fost ridicate de către PNL după ce actele Executivului au fost modificate în Parlament.

Obiecţia ridicată de preşedintele Klaus Iohannis face referire la activităţile online din învăţământul preuniversitar şi universitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.