Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ZI DE FOC pentru fostul șef ANAF Sorin Blejnar - ICCJ va stabili dacă îi reduce pedeapsa de cinci ani pe motiv că nu avea calitate de demnitar

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Blejnar

Instanța supremă a judecat, joi, recursul în casație al fostului șef al ANAF, Sorin Blejnar, împotriva deciziei definitive de condamnare a sa la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de trafic de influență privind achiziții la Agenție.

Citește și: CAB: Fostul șef ANAF, Sorin Blejnar, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Concret, la termenul de joi al procesului, apărarea fostului șef a explicat în fața judecătorilor că se dorește reducerea cu aproximativ un an a pedepsei finale de cinci pe motiv că Sorin Blejnar nu avea calitate de demnitar la momentul la care a comis faptele.

Citeşte şi: EXCLUSIV PROBLEME MARI pentru ÎPS Teodosie - Martorul care și-a schimbat declarațiile în favoarea prelatului a intrat sub lupa DNA

Astfel, a explicat avocatul, instanțele inferioare au făcut aplicarea articolului care prevede o pedeapsă mai mare pentru persoanele care au calitate de demnitari ai statului român, ceea ce în cazul fostului șef de Agenție nu ar fi trebuit.

Avocatul a precizat judecătorilor că funcția de director al ANAF nu echivalează cu cea de demnitar al statului.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Colaborare DNA-DIICOT legată de fostul vicepreşedinte PSD Arad - Se cer interceptări şi ambientale din dosarul permiselor de port armă

Astfel apărarea lui Blejnar speră să obțină o scădere a pedepsei finale de cinci ani de închisoare cu executare dată definitiv de judecătorii Curții de Apel pe numele lui Blejnar.

Judecătorii ICCJ au rămas în pronunțare în acest caz și urmează să stabiliească, definitiv dacă admite acțiunea fostului șef ANAF sau menține condamnarea definitivă de cinci ani de închisoare cu executare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.