Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi decisivă la Guvern! Tudose dă ca sigură adoptarea 'revoluției fiscale'

Guvern Tudose

Guvernul urmează să adopte, miercuri, în cadrul şedinţei săptămânale, modificarea Codului fiscal, informează agerpres.ro

Marţi, la Palatul Parlamentului, premierul Mihai Tudose a declarat că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se va face prin ordonanţă în şedinţa de guvern de miercuri. 

Întrebat dacă vor fi trecute contribuţiile de la angajator la angajat, Tudose a răspuns: "Da, prin ordonanţă". 

Luni, la Parlament, ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, a declarat, la rândul său, că proiectul de ordonanţă privind modificarea Codului fiscal va fi discutat în reuniunea săptămânală a Executivului.

DIICOT anunță BOICOTUL pentru Tudorel Toader: Ce au făcut procurorii de la Crimă Organizată la cererea CSM


"Am avut o discuţie cu premierul. Premierul a purtat o discuţie la partid şi miercuri va avea loc şedinţa de guvern aşa cum a fost anunţată şi care va include şi ordonanţa ce a fost citită în primă lectură, exact cum este, cu transferul contribuţiilor", a precizat Mişa.

CIO pregătește pedepse URIAȘE pentru Rusia, după scandalul de dopaj: 'Să nu li se intoneze imnul'! Kremlinul amenință cu boicotarea JO 2018


Potrivit acestuia, şedinţa extraordinară de guvern pentru dezbaterea ordonanţei de modificare a Codului fiscal anunţată pentru luni a fost amânată deoarece au fost "nişte întârzieri la avize", dar în momentul de faţă există "toate avizele". 

În ceea ce priveşte avizul negativ dat de Consiliul Fiscal proiectului de modificare a Codului fiscal, ministrul a afirmat că acesta a ridicat nişte probleme care au fost menţionate în proiectul de fundamentare, în legătură cu impactul, dar că nu va fi o problemă implementarea măsurilor prevăzute. 

"Este într-adevăr aviz negativ de la Consiliul Fiscal. Consiliul Fiscal ridica nişte probleme pe care inclusiv noi le-am menţionat în Nota de fundamentare, cele legate de impact, cele pe care le-am luat în calcul, deci nu este o surpriză din acest punct de vedere, dar nu va fi o problemă pentru a realiza implementarea acestor măsuri şi nu va fi o problemă la nivelul deficitului sau bugetului pentru anul 2018", a subliniat Mişa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.