Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi DECISIVĂ pentru CCR - Parlamentarii ar putea vota numirea judecătorilor

www.ccr.ro
CCR

Deputații și senatorii juriști vor dezbate, marți, rapoartele pentru numirea noilor judecători CCR din partea celor două Camere ale Parlamentului. PSD l-ar putea propune pe șeful SIIJ, Gheorghe Stan, din partea Camerei Deputaților. Legislativul ar putea vota în aceeași zi numirea judecătorilor.

Actualul șef al Secției de Investigație a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), Gheorghe Stan, ar putea fi propunerea social-democraţilor pentru postul de judecător la CCR, din partea Camerei Deputaţilor, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. În acest caz, Gheorghe Stan îl va înlocui pe judecătorul CCR Ştefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie.

Totodată, fostul vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga este propunerea PSD pentru funcţia de judecător al CCR, din partea Senatului. Cristian Deliorga este în prezent judecător la Curtea de Apel Constanţa, la Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie. Acesta ar urma să o înlocuiască pe Simona-Maya Teodoroiu la Curtea Constituţională, al cărui mandat expiră tot pe 15 iunie.

Zi PLINĂ la CCR - PNL și Klaus Iohannis așteaptă verdictul! Ce sesizări se află pe masa judecătorilor

PNL îi propune pentru posturile vacante pe liberalul Ioan Cupșa, vicepreședinte la Comisia juridică a Camerei Deputaților, pe locul judecătorului numit de Cameră, iar din partea Senatului, pe senatorul PNL Daniel Fenechiu.

Uniunea Salvaţi România (USR) a decis să îi propună pe avocaţii Mircea Ursuţa, din partea Senatului, şi Vlad Ştefan, din partea Camerei Deputaților, pentru funcţiile de judecători CCR.

Comisiile juridice ale Senatului și Camerei Deputaților vor dezbate și vota, fiecare, marți, câte un raport privind numirile celor două Camere pentru funcţiile de magistrați ai Curţii care vor deveni vacante.

Cele două Camere parlamentare ar putea dezbate și vota în aceeași zi, începând cu ora 10:00, rapoartele Comisiilor juridice privind numirea celor doi judecători CCR.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de numire în funcţia de judecător la CCR a Siminei Tănăsescu pentru un mandat de nouă ani care va începe la data de 9 iunie. Ea îl va înlocui la Curte pe judecătorul Petre Lăzăroiu.

Petre Lăzăroiu a fost numit la CCR pe 16 septembrie 2008 de Traian Băsescu, pentru un mandat de doi ani, după ce funcţia a rămas vacantă în urma decesului lui Petre Ninosu. Lăzăroiu a fost reinvestit pe 2 iunie 2010 pentru un mandat complet de 9 ani. Prin urmare mandatul acestuia expiră la data de 2 iunie.

Simina Tănăsescu a fost consilier prezidenţial. Ea a demisionat în luna iunie 2018 din funcţia de consilier prezidenţial, în urma unui scandal provocat de o întâlnire cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.