Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi DECISIVĂ pentru Ludovic Orban: CCR a stabilit data la care discută sesizarea AUR privind alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputaților Ludovic Orban

Curtea Constituţională va dezbate pe 14 ianuarie 2021 hotărârea Camerei Deputaţilor 71/2020 privind alegerea preşedintelui Camerei, Ludovic Orban, relatează News.ro.

Liderul grupului AUR la Camera Deputaţilor George Simion a anunţat că va sesiza CCR privind modul în care a fost aleasă conducerea forului legislativ.

„Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la 2.00 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform Regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR pentru că avem precedente legale”, a afirmat George Simion.

Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL, a cerut ca plenul de luni seara să fie prelungit, după ce aleşii au depus jurământul, pentru a putea fi ales preşedintele Camerei Deputaţilor. Cei de la AUR s-au opus, iar decanul de vârstă care prezida şedinţa şi era reprezentant al formaţiunii AUR a închis întrunirea plenului. Deputaţii Alianţei pentru Unirea Românilor au părăsit sala, însă ulterior, un alt decan de vârstă, reprezentant al minorităţilor a decis reluarea lucrărilor pentru a fi ales preşedintele Camerei şi membrii Biroului permanent al forului legislativ.

Citeste si: Jurnalistul Răzvan Dumitrescu are Covid-19: 'Mă simt foarte bine!'

În cele din urmă, Ludovic Orban, a fost ales, luni seară spre marţi dimineaţ, în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu 179 de voturi „pentru”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.