Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi decisivă pentru premierul Victor Ponta

ponta bile

Şedinţa de plen a Camerei Deputatilor privind solicitarea de începere a urmăririi penale a lui Victor Ponta va avea loc marţi la ora 10.00. DNA a cerut, vineri, Camerei Deputaţilor avizarea începerii urmăririi penale pe numele premierului Victor Ponta pentru conflict de interese. De asemenea, Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Citește și: Victor Ponta rupe România în două și anunță război total

Deputaţii din Comisia Juridică au dat, luni, aviz negativ cererii DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul premierului Victor Ponta. 18 deputaţi au votat "împotriva" cererii DNA de urmărire penală a lui Ponta, 7 au votat "pentru". De asemenea, s-a înregistrat o abţinere.

"La Comisia Juridică s-a votat în felul următor: 7 pentru începerea urmăririi penale, 18 voturi pentru neînceperea urmăririi penale şi o abţinere. Prin urmare, comisia face un raport prin care nu se cere începerea urmăririi penale, urmând ca plenul să decidă dacă se începe urmărirea penală sau nu.

Citește și: Generalul distruge PNL: Anunțul din ședința greilor PSD / EXCLUSIV

Premierul şi-a susţinut cauza", a declarat deputatul Ciprian Nica, vicepreşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor.

Votul final se va da marţi, la ora 10.00, în plenul Camerei, când deputaţii vor decide dacă premierul îşi pierde sau nu imunitatea parlamentară.

Victor Pnta a declarat, luni, la şedinţa conducerii PSD că nu va demisiona de la şefia Guvernului, iar mai multe filiale s-au pronunţat deja în favoarea rămânerii acestuia în fruntea Executivului. Victor Ponta le-a cerut membrilor Comitetului Executiv al PSD să decidă dacă doresc ca România să fie o ţară în care guvernele sunt schimbate de Parlament sau la alegeri, nu prin acţiunea unui procuror care ar presupune o lovitură de stat.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o "situaţie imposibilă" pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.