Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi importantă pentru BOR. Astăzi se întruneşte Sinodul

patriarhul Daniel

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române se întruneşte astăzi pentru a-i alege pe Mitropolitul Banatului şi pe Arhiepiscopul de Roman. Cele două scaune au rămas vacante după ce Mitropolitul Nicolae Corneanu şi Arhiepiscopul Eftimie Luca au murit.

Sinodalii îl vor alege pe noul Mitropolit al Banatului din trei candidaţi: Episcopul Lucian Mic al Caransebeşului şi Episcopul Sofronie Drincek al Oradiei au ajuns pe lista eligibililor propuşi de Sinodul Mitropoliei de la Timişoara.
Adunarea Episcopală, care cuprinde şi mireni, a propus un al treilea candidat, pe Arhiepiscopul Ioan Sălăjean al Covasnei şi Harghitei. Acesta din urmă are şansele cele mai mari să devină Mitropolitul Banatului, în condiţiile în care este susţinut de o mare parte dintre preoţii şi credincioşii din Timişoara.
În ceea ce priveşte Arhiepiscopia Romanului, candidaţii sunt doi episcopi vicari: Ioachim Băcăuanul, vicar la Roman şi Calinic Botoşăneanul, vicar la Iaşi. Cel mai probabil, sinodalii îşi vor îndrepta voturile către Ioachim Băcăuanul, cel care a condus efectiv Arhiepiscopia Romanului în ultimii ani, timp în care titularul, Eftimie, a fost bolnav.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.