Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi INTERESANTĂ - 'Protejata' lui Kovesi, explicații la CSM

Evenimentul Zilei
Laura Kovesi

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) analizează, astăzi, plângerea avocaţilor lui Petre Tobă în cazul Florentinei Mirică, procurorul DNA care instrumentează dosarul de abuz în serviciu al lui Gabriel Oprea.

Sunt două plângeri depuse pe numele procurorului DNA. Una venită din partea avocaților lui Petre Toba, iar cea de-a doua plângere din partea fostului șef al DIPI, Rareș Văduva, după ce procurorul Florentina Mirică a făcut public numele denunțătorului în dosarul lui Gabriel Oprea. Dacă va fi găsită vinovată, Florentina Mirică riscă să fie exclusă din magistratură.

Război TOTAL între liderii PSD! Dragnea mărturisește cum a făcut Ponta numirea lui Kovesi la DNA

Sesizările vizează încălcări ale articolului 99 litera j) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit căruia constituie abatere desciplinară „nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precumşi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii”.

Fostul vicepremier  și ministru de Interne, Gabriel Oprea, fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protrecţie Internă  Nicolae Gheorghe şi fostul adjunct al acestuia, Nelu Zărnică, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, complicitate la abuz în serviciu şi deturnare de fonduri în formă continuată. Dosarul vizează inclusiv achiziţionarea de către DIPI a unui automobil Audi A8 pentru protecţia demnitarilor. Maşina ar fi fost cumpărată din fonduri destinate doar pentru achiziţii necesare în cazuri de combatere a corupţiei, fiind folosită doar de fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea, din 21 august până în octombrie 2015.

Lovitură decisivă în războiul pentru putere din ALDE. Ultima mutare a lui Tăriceanu

Petre Tobă a demisionat în 1 septembrie din funcţia de ministru al Internelor, după ce DNA a anunţat că au fost demarate procedurile de începere a urmăririi penale pentru favorizarea infractorului, întrucât ar fi refuzat să demareze procedurile de declasificare a documentelor DIPI care ar fi atestat cheltuielile nelegale din fondurile operative.

Amintim că la termenul trecut a fost prezentă și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, care a spus că a venit ca să-și susțină colega.

“„Nu pot să comentez pe fond. Am venit azi doar să o susţin pe colega noastră. Este vorba de o cercetare disciplinară în dosarul în care a fost investigat fostul ministru al Internelor Oprea Gabriel, fostul ministru al Internelor Petre Toba şi fostul şef al Direcţiei  de Informaţii a Ministerului Afacerilor Interne”. Am venit doar să îmi susţin colega”, a spus atunci Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.