Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi MARE la Comisia de anchetă privind prezidenţialele din 2009: Urmează să fie încheiat raportul

cotidianu.ro
comisia ancheta

Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 are programată o nouă şedinţă miercuri, începând cu ora 11,00, în care ar urma să finalizeze raportul.

Potrivit unor surse din comisie, în cazul în care parlamentarii nu vor termina raportul miercuri, se vor mai întâlni şi în următoarele zile. Raportul va cuprinde concluziile apărute în urma audierilor şi a consultării documentelor ce au fost transmise comisiei, dar şi o serie de propuneri pentru modificarea legislaţiei actuale, susţin sursele citate, conform Agerpres.

Citește și: Klaus Iohannis a declanșat operațiunea 'Septembrie Negru'

Cât priveşte întâlnirea pe care conducerea comisiei trebuia să o aibă cu procurorul general Augustin Lazăr, sursele citate au menţionat că ea nu a avut loc până în prezent.

Ministerul Justiţiei a precizat lunea trecută că ministrul Tudorel Toader şi procurorul general Augustin Lazar au stabilit ca, în perioada următoare, să aibă loc o întâlnire cu parlamentarii din Comisia specială de anchetă a prezidenţialelor din 2009. Întâlnirea a fost programată după ce Parchetul General a refuzat să trimită Comisiei parlamentare o copie a dosarului privind organizarea alegerilor din 2009, pe motiv că "activitatea unei comisii de anchetă nu are nicio legătură cu o anchetă judiciară, obiectul acestora fiind diferit", astfel încât cele două anchete nu pot interfera.

Citește și: INCENDIAR Replicile de la telefon dintre Klaus Iohannis și Mihai Tudose: 'Trimit înlocuitor' VS. 'E în regulă, aştept hârtiile'

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a precizat că orice întâlnire a Comisiei de anchetă privind prezidenţialele din 2009 cu şefii de instituţii ar trebui să aibă loc doar la Parlament, indiferent care sunt aceste instituţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.