Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi neagră pentru aviația rusă - Ucrainenii spun că rușii și-au doborât singuri cinci aeronave

istockphoto.com
elicopter prabusit

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ihnat, a declarat că, în cursul zilei de vineri, Rusia a pierdut cinci vehicule aeriene militare în regiunea rusă Briansk. Potrivit lui Ihnat, din regiunea respectivă, ruşii urmau să bombardeze Ucraina folosind un grup de atac aerian.

"Ei fac acest lucru în fiecare zi. Au efectuat lovituri cu bombe aeriene ghidate. Se vorbește deja despre un al treilea elicopter (prăbuşit, n.r.), așa că sunt cinci, în total, care au avut un fel de probleme. Au vrut să ne bombardeze civilii, regiunile noastre..." - a remarcat oficialul. Potrivit lui Ihnat, în spatele acestor prăbuşiri de avioane şi elicoptere ruseşti se află chiar armata rusă.

"Se pare că da. Da, desigur. Ziua neagră a aviației - au recunoscut deja acest lucru, există o analiză referitoare la cei pe care îi vor concedia, pedepsi... Este frumos să citești astfel de știri de la inamic" - a mai declarat Ihnat. Amintim că, pe 13 mai, în Rusia s-au prăbuşit două elicoptere Mi-8, un avion de vânătoare Su-34 și unul de tip Su-35. Partea rusă a sugerat că acestea ar fi fost lovite de rachete antiaeriene. Potrivit publicației ruse Kommersant, avioanele și elicopterele prăbuşite făceau parte dintr-o grupare aeriană care ar fi trebuit să lovească regiunea ucraineană Cernihiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.