Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziaristul german reţinut în Turcia a fost arestat preventiv

mit spionaj turcia

Un judecător din Turcia a decis luni arestarea preventivă a ziaristului Deniz Yucel, corespondent al ziarului german Die Welt, a anunţat luni această publicaţie, citată de agenţia DPA. Reuters a confirmat decizia instanţei printr-o persoană care a asistat la proces. 

Yucel, care are dublă cetăţenie, turcă şi germană, fusese reţinut în urmă cu două săptămâni ca suspect de afiliere la o organizaţie teroristă. Autorităţile turce au formulat şi alte acuzaţii la adresa lui, în cadrul unei campanii mai largi împotriva presei, după instituirea stării de urgenţă ca urmare a puciului eşuat din iulie 2016. 

Judecătorul Mustafa Cakar, care a ordonat plasarea ziaristului în arest preventiv, mai luase măsuri similare împotriva mai multor jurnalişti de la cotidianul de opoziţie Cumhuriet, scrie Die Welt. 

Yucel a scris în septembrie anul trecut despre folosirea de către guvernul de la Ankara a unor troli - provocatori în reţelele sociale pe internet - pornind de la e-mailuri publicate de Wikileaks şi de un grup din Turcia cunoscut sub numele de Red Hack şi considerat de autorităţi organizaţie teroristă. Mesajele păreau să provină din corespondenţa primită de Berat Albayrak, ginerele preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Informaţiile difuzate de ziarist erau deja de domeniul public, reaminteşte DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.